Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer till ”Dracula” med Claes Bang – miniserie sänds på Netflix i Sverige

Claes Bang gör huvudrollen i ”Dracula”, en ny miniserie på tre avsnitt som i Sverige sänds på Netflix. Foto: Robert Viglasky/Netflix

Claes Bang spelar Dracula i Steven Moffats och Mark Gatiss nya miniserie. I Sverige blir de tre avsnitten tillgängliga på Netflix – här är första trailern. 

Claes Bang, känd bland annat från Ruben Östlunds ”The Square” och tv-serien ”Bron”, spelar huvudrollen i Steven Moffats och Mark Gatiss nya miniserie ”Dracula”. 

Serien, som är på tre avsnitt, är en samproduktion mellan BBC och Netflix, vilket innebär att den kommer bli tillgänglig hos Netflix i Sverige. 

Moffat och Gatiss är huvudförfattare för miniserien, som är baserad på den ikoniska berättelsen av Bram Stoker. Till skillnad från ”Sherlock” håller duon sig närmare originalet, åtminstone inledningsvis, och låter miniserien börja 1897. 

Förutom Claes Bang medverkar även Dolly Wells, John Heffernan, Joanna Scanlan, Sacha Dhawan, Jonathan Aris, Morfydd Clark och Nathan Stewart-Jarrett i ”Dracula”.

På rollistan finns också Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Lydia West, Paul Brennen, Sarah Niles, Sofia Oxenham, John McCrea, Phil Dunster samt Millicent Wong. 

Jonny Campbell, Damon Thomas och Paul McGuigan regisserar ett avsnitt var av miniserien. När samproduktionen offentliggjordes sa Steven Moffat och Mark Gatiss i en gemensam kommentar: 

”Det har alltid funnit berättelser om stor ondska. Det som är speciellt med ”Dracula”, är att Bram Stoker gav ondskan en egen hjälte”. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Dracula” på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier