Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson inför nya ”Vår tid är nu”: ”Formval som folk får acceptera”

Julia Heveus och Hedda Stiernstedt som Christina Löwander och Nina Löwander i ”Vår tid är nu” säsong 3. Foto: Johan Paulin/SVT

Nya rollfigurer och mer ljus på andra än tidigare. Inför tredje säsongen av ”Vår tid är nu” vill Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson säga det här till tv-tittarna: ”Är man missnöjd och törstig efter mer Nina och Calle så kommer det en specialsäsong som nästan bara handlar om dem.”

När Hedda Stiernstedt, 31, och Charlie Gustafsson, 27, spelade in de sista scenerna i säsong 2 var de i stunden övertygade om att det var slutet. 

Icke så. 

SVT förnyade ”Vår tid är nu”, så i stället hittas den kronologiska finalen i tredje säsongen. 

Därmed fick Stiernstedt och Gustafsson via sina rollfigurer Nina Löwander och Calle Svensson möjligheten att spela vidare på den cliffhanger avslutade säsong 2. 

Hur Calles otrohet har påverkat relationen med Nina under åren som gått fram till 1968, där tredje säsongen börjar, får för stunden vara osagt. 

Men: 

– När vi kommer in i den nya säsongen har det gått lång tid och många år, säger Charlie Gustafsson och fortsätter: 

– Det man kan säga är att jag var orolig att folk skulle tycka illa om Calle för att han var otrogen, men det var nästan tvärtom. 

”Vår tid är nu” säsong 3 är på åtta avsnitt, två färre än de första säsongerna. Samtidigt ska ett gäng nya rollfigurer presenteras och göra sin grej, medan andra som varit perifera nu får mer ljus på sig. 

Så här i efterhand, upplever ni det som att era rollfigurers berättelser, liksom berättelsen om Nina och Calle, skulle behövt mer utrymme, eller är det bra som det är?

– Det är alltid en balansgång, och något som vi inte kan svara på eftersom det inte är vi som bestämt formen eller skrivit manus. Så vi kan varken säga bu eller bä, säger Hedda Stiernstedt och fortsätter: 

– Pratar vi skärmtid, så ökar det mot slutet. Det behövdes ny fläkt i serien och det är ett formval som folk får acceptera. Är man missnöjd och törstig efter mer Nina och Calle så kommer det en specialsäsong som nästan bara handlar om dem.

Charlie Gustafsson: 

– Det finns två säsonger där väldigt mycket handlar om Calle och Nina och antagligen har folk sett alla avsnitten innan de hoppar på säsong 3. Det här med specialsäsongen var något man hade med sig och det var så här det fick bli. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Vår tid är nu” i SVT