Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för ”Food & Fire” – ny serie med Niklas Ekstedt på Viaplay

”Food & Fire”, av och med Niklas Ekstedt, har premiär 29 november på Viaplay. Foto: NENT Group

”Food & Fire” har fått ett premiärdatum. Niklas Ekstedts nya serie landar 29 november på Viaplay. 

Baskien, Texas, Finland, Peru, Istanbul och Neapel. 

Det är platserna som Niklas Ekstedt besöker i ”Food & Fire”, en ny originalserie på Viaplay som nu har fått ett premiärdatum. 

Tanken med tv-programmet ”är att berätta och undersöka den lokala kulturen kring analog matlagning, det vill säga där eld och glöd står i centrum.” 

Sex avsnitt väntar och dessa är inspelade på engelska. Ekstedt är upphovsman till ”Food & Fire”, ett program han skapat i samarbete med utvecklingsbolaget Banijay Factory. Mastiff producerar. 

När programmet offentliggjordes sa Niklas Ekstedt i en kommentar: 

”Eld har alltid fascinerat mig. Eld kan förändra smaken på mat totalt. Att laga mat över eld och glöd är något man aldrig kommer att tröttna på, det är lite som att stå vid ett hav, tid och rum försvinner”,

Ekstedt fortsatte: 

”Det finns en stark konservatism kring elden, det är ovanligt få som är kreativa när de lagar mat med eld, varje region har sitt uråldriga sätt. I ”Food & Fire” vill jag bryta den koden och försöka förstå vad som gör varje kultur så speciell.”

”Food & Fire” har premiär 29 november på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier