Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Erik Poppe ny regissör för ”Utvandrarna” – filmen börjar spelas in 2020

norska regissören Erik Poppe ska regissera nya filmen Utvandrarna, som ska produceras av SF Studios tillsammans med produktionsbolaget Paradox. Planerad inspelningsstart för filmen är 2020. Foto: SF Studios

Vilhelm Mobergs ”Utvandrarna” blir film igen. Nu meddelar SF Studios att Erik Poppe regisserar nyversionen efter att Daniel Espinosa lämnat projektet. ”Utvandrarna” har planerad inspelningsstart 2020. 

Norska regissören Erik Poppe ska regissera ”Utvandrarna”, skriver SF Studios i ett pressmeddelande. Siv Rajendram Eliassen och Anna Bache-Wiig har skrivit filmens manus. Planerad inspelningsstart är 2020. 

SF Studios har tidigare, som säkerligen bekant, filmatiserat Vilhelm Mobergs ”Utvandrar”-trilogi med Oscarsnominerade ”Utvandrarna” och ”Nybyggarna”, som kom 1971 respektive 1972. Jan Troell regisserade filmerna, där Liv Ullman och Max von Sydow gjorde huvudrollerna. 

Vilka skådespelare som gör huvudrollerna i den film som har inspelningsstart 2020 är ännu inte klart. ”Utvandrarna” har tidigare utvecklats med Daniel Espinosa som tilltänkt regissör, men enligt pressmeddelandet gick hans schema inte att få ihop med inspelningen av filmen.

Tidigare manusversioner av den aktuella versionen av ”Utvandrarna” har skrivits av Petter Skavlan, Johan Melin och Anders August. 

SF Studios producerar filmen tillsammans med det SF Studios ägda produktionsbolaget Paradox, Film i Väst och C More/TV4 som samproducenter.

Regissören Erik Poppe är en av grundarna till Paradox och har tidigare regisserat filmer som ”Kungens val” och ”Utøya 22 juli”. ”Utvandrarna” är den första samproduktionen mellan SF Studios och Paradox, som nyligen köptes upp av SF Studios. 

Fredrik Wikström Nicastro är producent för ”Utvandrarna” och säger i pressmeddelandet: 

”Ända sedan jag såg Erik Poppes film ”De Usynlige” har jag imponerats av hans karaktärsarbete och med ”Kungens Nei” bemästrade han att skapa en stor episk film för en bred publik.  Eriks senaste film ”Utöya”, som han skapade tillsammans med manusförfattarna Anna Bache-Wiig och Siv Rajendram Eliassen, hade total närvaro och nådde en publik över hela världen. Vi ser nu mycket fram emot att filmatisera Vilhelm Mobergs berättelse om Kristina tillsammans med dem.”

SF Studios hanterar även den nordiska distribution och internationella försäljningen av ”Utvandrarna”, som ännu inte har ett premiärdatum. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie