Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilderna från ”Hjem til jul” – Netflix originalserie med Ida Elise Broch, Felix Sandman

”Hjem til jul” är Netflix nya originalserie med Ida Elise Broch i huvudrollen och Felix Sandman på rollistan. Serien, som regisseras av Per-Olav Sørensen, har premiär i december. Foto: Netflix

Här är första bilderna från ”Hjem till jul”, Netflix norska originalserie med Ida Elise Broch i huvudrollen och Felix Sandman på rollistan. Per-Olav Sørensen regisserar serien, som har premiär i december.

Det var i mars som Netflix meddelade att man gett ”Hjem till jul” grönt ljus och produktionen dragit i gång. 

Den norska originalserien har nu, föga förvånande, fått december som premiärmånad, även om ett exakt datum fortfarande saknas. 

I samband med att de första bilderna från serien släpps skriver Netflix följande om handlingen: ”Johanne är en 30–årig sjuksköterska som fortfarande kämpar med att komma över sitt ex, som dumpade henne för tre år sedan. Människor i hennes omgivning ser ofta till att påminna henne om den ”biologiska klockan” och Johanne börjar allt mer känna av samhällets förväntningar på att hon ska bilda familj. Under en familjemiddag drar hon i ren frustration till med en liten vit lögn om att hon faktiskt är i ett förhållande… och att hennes pojkvän följer med hem till jul.”

Vidare om vad som väntar: ”Med bara 24 dagar kvar till julafton startar Johanne en jakt på “den rätte” och slänger sig rakt ut i dejtingdjungeln. Kommer hon att lyckas? Behöver hon verkligen någon annan för att vara lycklig? Eller kommer hon upptäcka nya saker om sig själv under tiden?”. 

Ida Elise Broch spelar huvudrollen i ”Hjem til jul”, Netflix norska orginglserie som har premiär i december. Foto: Netflix

Per-Olav Sørensen, huvudregissör för ”Störst av allt”, är även ansvarig för ”Hjem til jul”. Ida Elise Broch, känd från ”Lilyhammer” och ”Det tredje Øyet”, spelar huvudrollen som Johanne.

I en betydande roll finns även Felix Sandman, artist och en av huvudrollsinnehavarna i ”Störst av allt”, Netflix första svenska originalserie. 

På rollistan hittas även Kingsford Sayor och Mads Sjøgård Pettersen samt, bland andra, Ghita Nørby, Christian Ruud Kallum, Dennis Storhøi, Anette Hoff, Iselin Shumba, Ulrikke Døvigen, Samantha Gurah, Bjørn Skagestad, Helga Guren och Ragnhild Myntevik. 

Per-Olav Sørensen är huvudregissör för ”Hjem Til Jul”, medan Anna Gutto tar hand om ett antal avsnitt. Manusförfattare är Miriam Larsen, Mattis Herman Nyquist, Julie Skaufel, Fredrik Høyer och Sørensen med inspiration från en idé av Amir Shaheen och Kristian Andersen. 

Serien produceras av Trond Kvernstrøm, Christian Steen och Anders Tangen vid The Oslo Company.

”Hjem til jul” har premiär i december på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier