Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Då har ”War of the worlds” med Gabriel Byrne och Elizabeth McGovern svensk premiär

Gabriel Byrne spelar en av huvudrollerna i ”War of the Worlds”, som har svensk premiär på FOX Sverige den 31 oktober. Foto: FOX

Gabriel Byrne och Elizabeth McGovern gör två av huvudrollerna. Nu har ”War of the worlds” fått ett svenskt premiärdatum på FOX.

I ett pressmeddelande beskrivs serien som ”mångfacetterad” och som en djärv tolkning av H.G. Wells klassiker ”War of the worlds”.

Nyversionen, där bland andra Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern och Léa Drucker finns på rollistan, utspelar sig i Europa och här och nu. Svensk premiär är det 31 oktober på FOX Sverige.

I samma pressmeddelande går detta att läsa om seriens utgångspunkt: ”När astronomer upptäcker en radiosändning från en annan galax är det ett definitivt bevis på utomjordiskt intelligent liv. Inom några dagar utplånas mänskligheten; bara en liten grupp överlever i en för övrigt öde värld.”

Natasha Little och Elizabeth McGovern på en bild från ”War of the Worlds”, en ny tv-serie baserad på H.G. Wells klassiker. Foto: FOX

Utöver nämnda skådespelare syns även Natasha Little, Daisy Edgar Jones, Stéphane Caillard, Adel Bencherif och Guillaume Gouix i serien.

Howard Overman är huvudförfattare för ”War of the worlds” och säger i en kommentar:

”Vår episka tolkning av ”War of the worlds” kommer att få tittarna att bänka sig i soffan. Serien är full av mystik och intriger och i sin helhet handlar vår berättelse om mänskligheten. Vad skulle hända om utomjordingar attackerade oss i morgon och om livet som vi känner till det skulle förändras, hur skulle vi klara det?”.

Gilles Coulier och Richard Clark regisserar de åtta avsnitten, som är samproduktion mellan FOX och CANAL+.

”War of the worlds” har svensk premiär 31 oktober på FOX Sverige.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie