Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Så blir ”Carolas advent” – nytt program på Viaplay, TV3 med premiär 1 december

”Carolas advent” är ett nytt tv-program med Carola Häggkvist på Viaplay och TV3 med premiär 1 december. Bland gästerna finns Charlotte Perrelli. Foto: Karin Törnblom/Viaplay

”Carolas advent” är Viaplays och TV3:s nya tv-program med premiär 1 december. I programmet får Carola Häggkvist sällskap av bland andra Sanna Nielsen, Andreas Johnson, Måns Zelmerlöw och Charlotte Perrelli. ”Det känns så naturligt och äkta att jag glömmer bort att jag har kamerorna runt omkring”, säger Carola i en kommentar. 

Det är i ett pressmeddelande som NENT Group nu bekräftar att nya originalserien ”Carolas advent” har premiär 1 december på Viaplay och i TV3. 

Programmet, som är på fyra avsnitt, gästas av åtta artister som ska ”umgås med Carola under en hel dag. De pysslar, sjunger och lagar mat tillsammans”.

Vidare om vad som väntar: ”Förutom en sololåt i varje program sjunger Carola även en duett med varje gäst inför publik inne i ladan i Steninge slottsby. Låtarna är både traditionella julsånger och låtar som passar bra in i adventstemat.”

I samma pressmeddelande går att läsa att  Sanna Nielsen, Andreas Johnson, Måns Zelmerlöw, Mariette, Plura Jonsson, Uno Svenningsson, Charlotte Perrelli och Anders Bagge är gänget som gästar ”Carolas advent”. Huvudpersonen själv säger i en kommentar: 

 ”Vi kommer samtala om minnen, traditioner och önskningar kring julens högtid. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att dela våra tankar med varandra än genom en måltid, sång och musik.”

Carola Häggkvist fortsätter: 

”Det känns väldigt exklusivt och unikt att få bjuda tv-publiken på en sån här dag fylld av bra samtal och spännande musikaliska möten. Det har blivit många skratt och även en del tårar. Det är väldigt befriande och vackert att kunna mötas i en högtid som är så stämningsfull och varm. En högtid som är så mycket större än oss själva, det gör att man blir ödmjuk i hjärtat.”

Plura Jonsson och Carola Häggkvist på en bild från inspelningen av ”Carolas advent”. Foto: Karin Törnblom/Viaplay

Charlotte Perrelli om sin medverkan i tv-programmet: 

 ”Det är så otroligt roligt att få göra ett program med Carola och så grymma musiker. Vi har pratat om att turnera ihop som pantertanter när vi blir gamla. Det är ju långt dit, men detta gav definitivt mersmak. Jag njöt av varje sekund. Underbar julmusik i en fint utsmyckad lada.”

Anders Bagge i samma pressmeddelande: 

”Jag nobbade att sjunga tillsammans med Celine Dion i Globen men när Carola ville göra en duett med mig i sitt program kunde jag inte säga nej.”

Förutom nämnda artister medverkar även tv-kocken Jessica Frej i ”Carolas advent”, precis som ”ytterligare en gäst upp i varje avsnitt med en specialkunskap om julen att dela med sig av”. 

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, menar att ”Carolas advent” kommer ”skapa den ultimata julstämningen och ge tittarna gåshud”. 

”Vi är otroligt stolta över att kunna göra ett ärligt och personligt Viaplay Original med Sveriges största och mesta stjärna. Carola Häggkvist bjuder verkligen in till sitt hem och på sig själv. ”Carolas advent” har alla förutsättningar att bli en ny jultradition. 

”Carolas advent” har premiär 1 december på Viaplay och TV3. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier