Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer till ”The Crown” säsong 3 – premiär 17 november på Netflix

”The Crown” säsong 3 har premiär 17 november på Netflix. Här syns Olivia Colman som Elizabeth II och Tobias Menzies som prins Philip i de nya avsnitten. Foto: Netflix

”The Crown” säsong 3 har premiär 17 november på Netflix. Här är första trailern. 

Första säsongen med Olivia Colman i rollen som Elizabeth II och första gången som Tobias Menzies och Helena Bonham Carter syns i ”The Crown”. 

Ja, mycket är nytt när Netflix originalserie kommer tillbaka med nya avsnitt efter ett uppehåll på nästan två år., men som det heter och så som Netflix beskriver det: ”Tiderna förändras. Plikten består.”

Fokus för ”The Crown” säsong 3 är åren 1964 till 1977 och handlingen kommer bland annat stanna vid upptäckten att drottningens rådgivare Anthony Blunt var sovjetisk spion liksom hur Harold Wilson blev premiärminister för första gången. 

Händelser som även uppges finnas med i säsong 3 inkluderar Aberfanolyckan, som inträffade 1966 och i vilken fler än hundra barn dog. Bekräftat är även att en del av säsongen handlar om kärlekstrasslet mellan prinsessan Margaret och hennes make Lord Antony Snowdon, som spelas av Ben Daniels.

I säsong 3 gör Josh O’Connor och Erin Doherty ”The Crown”-debut som drottningens vuxna barn Charles och Anne, så självklart kommer de första mötena mellan Camilla Parker Bowles, spelad av Emerald Fennell, och Charles att få lagom mycket utrymme i säsongen.

När Netflix ska beskriva vad som väntar i de tio avsnitten går bland annat att läsa: ”Drottning Elizabeth II (Olivia Colman) styr över ett Storbritannien i ständig förändring, samtidigt som monarkins plikter ställs mot familjens behov och går ut över deras kaotiska privatliv.”

Olivia Colman spelar Elizabeth II i säsong 3 och säsong 4 av Netflix originalserie ”The Crown”. Säsong 3 har premiär 17 november. Foto: Sophie Mutevelian/Netflix

”The Crown” har även förnyats för en fjärde säsong. Då kommer bland annat Elizabeth II:s relation till Margaret Thatcher vara bärande för handlingen. Bekräftat för den säsongen är att Gillian Anderson spelar Margaret Thatcher, medan Emma Corrin gör rollen som Diana Spencer.

Seriens upphovsman Peter Morgan skrev nyligen på ett exklusivitetsavtal med Netflix, vilket med stor sannolikhet innebär att ”The Crown” kommer fortsätta till säsong 6, vilket länge har varit planen. 

”The Crown” säsong 3 har premiär 17 november på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”The Crown” på Netflix