Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Björn Gustafsson, Rakel Wärmländer i Netflix första animerade originalfilm med svenska röster

Rakel Wärmländer och Björn Gustafsson gör två av rösterna i ”Klaus”, Netflix första animerade originalfilm med svenska röster. Foto: Netflix

Björn Gustafsson, Rakel Wärmländer och Jan Åström. ”Klaus” är Netflix första animerade originalfilm med svenska röster och i en ny trailer hörs de för första gången. ”Om jag inte redan kunde skrika av smärta på kommando när vi började så kan jag det nu. AAAAOAOOOAOAO!!! Ja ni hör ju själva”, säger Björn Gustafsson.

”Klaus” är Netflix animerande originalfilm med premiär 15 november och samtidigt den första med svenska röster. Dessa görs av bland andra Björn Gustafsson, Rakel Wärmländer och Jan Åström. Nu finns en första trailer. 

När Netflix ska beskriva vad som väntar går att läsa att ”Klaus” handlar om ”en ung skandinavisk brevbärare vid namn Jesper (Björn Gustafsson) som blir stationerad i Smeerensburg, en ogästvänlig och snötäckt ö ovanför norra polcirkeln.”

Vidare om handlingen: ”Jesper håller precis på att ge upp när han hittar en vän i läraren Alva (Rakel Wärmländer) och samtidigt lär känna Klaus (Jan Åström) – en mystisk snickare med vitt skägg som bor ensam i en stuga full av handgjorda leksaker. Genom deras nyfunna, men osannolika, vänskap återvänder glädjen till Smeerensburg, som blir en magisk plats med vänliga grannar, glada barn och julefrid.”

”Klaus” är Netflix första animerade originalfilm med svenska röster. Filmen har premiär 15 november. Foto: Netflix

I en kommentar säger Björn Gustafsson: 

”Jag har inte lagt ljud till en större roll förut så det var en erfarenhet att bara ta sig igenom hela spektrat av känslor som Jesper faktiskt går igenom i den här berättelsen. Han är ju filmens berättare och slår sig samtidigt sönder och samman i var och varannan scen. Om jag inte redan kunde skrika av smärta på kommando när vi började så kan jag det nu. AAAAOAOOOAOAO!!! Ja ni hör ju själva.”

Sergio Pablos, en av upphovsmännen till ”Dumma Mej”, har skrivit och regisserat ”Klaus”. Zach Lewis och Jim Mahoney är även manusförfattare.

Filmens engelska röster görs av bland andra Jason Schwartzman, JK Simmons, Rashida Jones, Norm Macdonald och Joan Cusack. Netflix har utvecklat filmen i samarbete med SPA Studios och Artesmedia Cine.

”Klaus” har premiär 15 november på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix serier och filmer