Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Viaplay gör ”Mias magiska värld”, premiär 2020 – spinoff på Youtube-succén ”Little Baby Bum”

”Mias magiska värld” är en ny barnserie på Viaplay med premiär 2020. Serien är en spinoff på ”Little Baby Bum”, som har 47 miljoner prenumeranter på Youtube. Foto: Viaplay/Moonbug

NENT Group bekräftar nu att man har beställt ”Mias magiska värld”. Barnserien, som har premiär 2020 på Viaplay, är en spinoff på Youtube-succén ”Little Baby Bum”. 

Det är i ett pressmeddelande som NENT Group berättar om ”Mias magiska värld”, en ny barnserie som har premiär i början av 2020 på Viaplay. 

Den animerade serien följer Mia och hennes två polare Oskar och Tilde i ett förtrollat land, där trion enligt pressmeddelandet hamnar ”i situationer som kräver kreativa lösningar på som också kan tillämpas i den verkliga världen.” 

Målgruppen för ”Mias magiska värld” är barn i åldern fyra till sex. Seriens första säsong är på 24 avsnitt, som är sju minuter vardera. 

”Mias magiska värld” är en spinoff på ”Little Baby Bum”, som har 47 miljoner prenumeranter på Youtube och drygt 30 miljarder visningar. 

Moonbug Entertainment är företaget bakom ”Little Baby Bum”. I en kommentar säger Nicolas Eglau, chef för EMEA: 

”Många nordiska barn har vuxit upp med och tycker mycket om ”Little Baby Bums” kreativa och roliga universum. Nu får vi fortsätta att följa en av de mest älskade karaktärerna, Mia och hennes vänner på deras äventyr. Vi tror givetvis att ”Mias magiska värld” kommer att få en stor genomslagskraft tack vare ”Little Baby Bums” popularitet bland barn och familjer i Norden.”

Fredrik Ljungberg, VP International Scripted Content på Nordic Entertainment Group, säger i en kommentar: 

”Vi är väldigt glada över att idag kunna berätta att denna lysande barnserie från Moonbug kommer att lanseras på Viaplay. Vi är övertygade om att ”Mias magiska värld” kommer att bli minst lika bra som dess företrädare, ”Little Baby Bum”, och vi är såklart mycket förväntansfulla på resultatet.”

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: 

”Mia och hennes vänner från ”Little Baby Bum” är bland de mest igenkännbara karaktärerna för en hel generation av unga tittare runt om i världen. Vi tar nu det här globala fenomenet till Viaplay och gör det ännu mer tillgängligt med produktioner på samtliga nordiska språk, alltsammans i samarbete med en ledande lokal animeringsstudio för att säkerställa en nordisk touch. Barn växer idag upp med streaming, och precis som NENT Groups övriga barnserier kommer ”Mias magiska värld” att erbjuda en fullständigt underbar mix av underhållning och bildning.”

”Mias magiska värld” har premiär i början av 2020 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier