Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Älska mig” av Josephine Bornebusch mest sedda serien någonsin på Viaplay

Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason gör två av huvudrollerna i ”Älska mig”, som är den mest sedda originalserien på Viaplay. Foto: Jonnhy Wohlin/Viaplay

Succé, Josephine Bornebusch. ”Älska mig” är den mest sedda originalserien på Viaplay någonsin. 

Det är i ett pressmeddelande som NENT Group skriver att Josephine Bornebuschs serie ”Älska mig” ”med marginal är Viaplays mest sedda originalserie en premiärhelg någonsin”.

”Jag finner inga ord.  Men jag är såklart galet glad att höra att ”Älska mig” har gått hem hos publiken, det är för dem serien är skapad”, säger Josephine Bornebusch i en kommentar. 

Likt andra svenska och internationella streamingtjänster – exempelvis C More och Netflix – delar NENT Group inte med sig av tittarsiffror för Viaplay. Det som är känt är att ”Heder” hade Viaplays bästa öppningshelg tidigare, men att ”Älska mig” nu hade cirka ”30 procent fler startade strömmar, såväl som unika tittare, som den tidigare toppnoteringen”. 

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, säger i samma pressmeddelande att det är ””fantastiskt att se hur både publik och recensenter omfamnat denna underbara serie”. Wallestam fortsätter: 

”Viaplays stora framgångar i år där rekord på rekord slagits visar att vi är helt rätt ute med vår strategi och våra satsningar. Jag är speciellt stolt över hur två så starka kvinnodrivna serier som ”Heder” och ”Älska mig” blivit höstens stora tittarsuccéer.”

”Älska mig” är en ny serie på Viaplay. På rollistan finns bland andra Josephine Bornebusch, Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Ia Langhammar, Görel Crona samt Gustav Lindh. Foto: Viaplay

”Älska mig” beskrivs som en dramakomedi och berättar om tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik.

Josephine Bornebusch är upphovsperson, manusförfattare och regissör för serien. Hon spelar även en av huvudrollerna. På rollistan finns Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Gustav Lindh, Ia Langhammer, Görel Crona, Sofia Karemyr, Nina Zanjani och Dilan Gwyn. 

Som Spoiler alert kunde avslöja har ”Älska mig” förnyats för en andra säsong. Den omgången är också på sex avsnitt och spelas i skrivande stund in med planerad premiär hösten 2020. 

”Älska mig” produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay och Film Capital Stockholm fund.

De två första avsnitten av ”Älska mig”, som hade premiär 11 oktober, finns tillgängliga på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Älska mig” på Viaplay