Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Efter ”Band of brothers”, ”The Pacific”: Spielberg, Tom Hanks gör ”Masters of the air” hos Apple

Tom Hanks och Steven Spielbergs ”Masters of the air” har hittat ett nytt hem. Serien, som avslutar trilogin där ”Band of brothers” och ”The Pacific” ingår, kommer att ha premiär på Apple TV+. 

Smakar det så kostar det. 

Flera amerikanska medier rapporterar nu att Apple har beställt nio avsnitt av ”Masters of the air”, serien som görs av samma kreatörer som låg bakom ”Band of brothers” och ”The Pacific” och som började utvecklas hos HBO 2013. 

Där ska man slutligen ha tyckt att projektet kostade för mycket. ”Masters of the air” uppges kräva en budget på 200-250 miljoner dollar för att bli så som upphovsmännen vill ha det. 

Samtidigt som Apple nu beställer serien startar man också en egen film- och tv-studio, vilket innebär att ”Masters of air” är den första serie som företaget äger rättigheterna till helt och hållet. 

”Masters of air” är baserad på  Donald L. Millers bok ”Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany” och handlar om soldaterna i det som benämns som Eighth Air Force, även känt som the Mighty Eight, och som enligt bokens beskrivning ”tog kriget till Hitlers tröskel”. 

Steven Spielberg och bland andra Tom Hanks är exekutiva producenter för ”Masters of the air”, uppföljaren till ”Band of brothers” och ”The Pacific”. Foto: Apple

”Masters of the air” är den tredje serien i den trilogi som inleddes med ”Band of brothers” och fortsatte med ”The Pacific”. 

Tom Hanks, Gary Goetzman och Steven Spielberg kommer vara exekutiva producenter för serien, som har John Orloff som huvudmanusförfattare. Orloff är även showrunner tillsammans med Graham Yost, som tidigare gjort ”Justified”. Både Orloff och Yost jobbade med ”Band of brothers” och ”The Pacific”. 

Apple lanserar sin streamingtjänst Apple TV+ den 1 november i Sverige.

Då, den 1 november, har bland annat tjänstens fyra första dramaserier premiär: ”For all mankind” med Joel Kinnaman, ”The Morning Show” med Jennifer Aniston, Reese Whitherspoon och Steve Carell samt ”Dickinson” med Hailee Steinfeld och ”See” med Jason Momoa. 

Steven Spielberg har ytterligare en serie, ”Amazing Stories”, hos Apple. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Masters of air” på Apple TV+.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Apple TV+