Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

”Heder” med Röse, Rapaport, Dufvenius, Lundqvist förnyas – säsong 2 har premiär 2021 på Viaplay

”Heder” förnyas. Säsong 2 av serien med Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius har premiär 2021 på Viaplay. Foto: NENT Group

”Heder” fortsätter. Spoiler alert har nu fått bekräftat att Viaplays serie med Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius får en andra säsong som har premiär 2021.

Kort efter att första säsongens sista avsnitt blev tillgängligt på Viaplay kom beskedet: ”Heder” med Alexandra Rapaport, Eva Röse, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist fortsätter. 

Spoiler alert har nu fått bekräftat att inspelningen av säsong 2 börjar våren 2020 och att de nya avsnitten har planerad premiär 2021 på Viaplay. 

Julia Dufvenius i en kommentar: 

”Våra tittare är fantastiska. Det var för dem vi gjorde ”Heder”, en serie vi själva vill se. Vi är så galet glada över all positiv respons sedan premiären och det förtroende vi fått med ”Heder”. Nu fortsätter vi – framåt – och längtar efter att få köra igång med andra säsongen. 

Första säsongen av ”Heder” hade premiär premiär 30 augusti på Viaplay. Under seriens öppningshelg noterades det högsta tittandet någonsin för en av NENT Groups originalserier på Viaplay i Norden.  

Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group, om att ”Heder” förnyas:

”Vi är otroligt stolta över ”Heder” som verkligen omfamnats av tittarna och har ett viktigt budskap som gjort avtryck. Med stor spänning och starka kvinnoporträtt har ”Heder” också breddat Viaplays publik. Vi är givetvis väldigt glada över att kunna berätta att en andra säsong kommer att ta vid efter första säsongens minst sagt dramatiska slut. 

Calle Jansson, CEO på Bigster, som producerar ”Heder”: 

”Vi är evigt tacksamma över förtroendet att förverkliga ytterligare en säsong av ”Heder”. NENT Group har varit en förutsättning i vår ambition att med hjälp av spänning lyfta det kvinnliga berättarperspektivet. Vi upplever att vi brutit ny mark tillsammans. Tack för det! Bigster och Team Heder är ödmjuka inför publikframgångarna och tar oss an kommande säsong med stor lust.”

Julia Dufvenius, Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist och Eva Röse spelar huvudrollerna i ”Heder”, en originalserie på Viaplay som nu har förnyats för säsong 2. Foto: Johan Paulin/Viaplay

Det var i juni 2018 som jag avslöjade att NENT Group beställt ”Heder”. Sofia Helin har skapat serien tillsammans med Rapaport, Lundqvist och Dufvenius. 

Från början var tanken att ”Bron”-skådespelaren även skulle göra en av huvudrollerna. Sofia Helin tackade senare ja till andra projekt – Helin spelar in ”Atlantic Crossing”, en storsatsning där hon gör rollen som kronprinsessan Märtha – vilket gjorde att Eva Röse gick in i huvudensemblen.

Richard Holm och Manuel Concha regisserar de åtta avsnitt som är första säsongen av ”Heder”. Holm är även huvudmanusförfattare för säsong 1, som har Linn Möller, Katja Juras, Anna Lindblom, Katarina Ewers och Peter Arrhenius som manusförfattare.

”Heder” produceras av Bigster. Birgitta Wännström är producent. Eccho Rights har hand om den internationella distributionen.

”Heder” säsong 1 finns i sin helhet på Viaplay. Serien har premiär på TV3 den 14 oktober. 

”Heder säsong 2 har planerad premiär 2021 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Heder” på Viaplay