Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Why we hate” ny dokumentärserie av Steven Spielberg – då är det svensk premiär

Dokumentärserien ”Why we hate” har svensk premiär på Discovery Channel söndag 13 oktober och blir tillgänglig i sin helhet på Discovery Networks Sveriges streamingtjänst Dplay den 14 oktober. På bilden: Samuel D. Pollard, Alex Gibney, Steven Spielberg och Geeta Gandbhir som är regissörer och exekutiva producenter. Foto: Michael Kovac/Discovery Inc

”Why we hate” är en ny dokumentärserie från Alex Gibney och Steven Spielberg. Nu bekräftar Discovery Networks Sverige att serien har svensk premiär på Discovery Channel söndag 13 oktober och blir tillgänglig i sin helhet på Dplay den 14 oktober 

I ett pressmeddelande skriver Discovery Networks Sverige att ”Why we hate” låter ”tittaren dyka ned i mänsklighetens djupaste avgrunder för att finna hatets existensberättigande. I serien inhämtas expertis från psykologi, neurologi, sociologi och historia för att hitta de vetenskapliga teorierna bakom hatets ursprung och upphov.”

Vidare om vad som väntar: ”Vad är dess syfte och varifrån kommer denna destruktiva känsla som avgjort så många människoöden och förändrat samhälle och historia? Och om vi kan finna hatets ursprung – kan vi även hitta sätt att stoppa eller förebygga det?”.

Bland de medverkande i dokumentärserien finns beteendevetaren Laurie Santos, antropologen Brian Hare, extremismexperten Sasha Havlicek och juristen Patricia Viseur Sellers.

”Why we hate” blir tillgänglig i sin helhet på Dplay under dokumentärparaplyet ”Filip och Fredrik presenterar”. Detta innebär att varje avsnitt bjuder på en introduktion och ett eftersnack med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. 

”Why we hate” regisseras av Geeta Gandbhir och Samuel D Pollard och produceras av Amblin television, Jigsaw productions och Discovery Inc. Steven Spielberg och Alex Gibney är exekutiva producenter.

”Why we hate” har svensk premiär på Discovery Channel söndag 13 oktober. Alla sex avsnitt blir tillgängliga på Discovery Networks Sveriges streamingtjänst Dplay den 14 oktober.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie