Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilderna på kronprins Carl Gustaf och Jimi Hendrix i ”Vår tid är nu” säsong 3

Fredrik Silbersky spelar kronprins Carl Gustaf i ”Vår tid är nu” säsong 3, som har premiär 28 oktober i SVT. Foto: Johan Paulin/SVT

Här är första bilden på kronprins Carl Gustaf i nya ”Vår tid är nu”. I seriens tredje säsong har även artisten Jimi Hendrix avgörande betydelse. ”Kriteriet för att kronprinsen och även Hendrix är med i serien är att det skulle ha kunnat hänt i verkligheten”, säger manusförfattaren Ulf Kvensler. 

Nattklubbsdrottning. 

Så beskrivs Hedda Stiernstedts rollfigur Nina Löwander i nya ”Vår tid är nu”, som har premiär 28 oktober i SVT. 

När säsong 3 börjar är året 1968 och på anrika Djurgårdskällaren väntar den invigning som innebär en av de största förändringarna i restaurangens historia. 

Planen: Nina Löwander och hennes dotter Christina, spelad av Julia Heveus, ska driva nattklubb. 

För att lyckas måste duon hålla koll på Peter och Ester Löwander – duon spelas som tidigare av Adam Lundgren och Ida Engvoll – som upplever sin egen verksamhet hotad av Ninas nattklubbsstrategi. 

Det är också i detta sammanhang som kronprins Carl Gustaf, gestaltad av skådespelaren Fredrik Silbersky, kommer in i bilden. 

I serien återstår ännu fem år innan han ska krönas till Sveriges kung och i ”Vår tid är nu” talar man om honom som en nödvändig pusselbit för att den nyöppnade nattklubben ska bli en succé. 

I tredje säsongen kommer även artisten Jimi Hendrix, spelad av Lancelot Ncube, figurera och ha avgörande betydelse för handlingen. 

Ulf Kvensler, en av upphovsmännen bakom ”Vår tid är nu” och tillsammans med Malin Nevander huvudmanusförfattare för säsong 3, berättar att nattklubben i ”Vår tid är nu” är inspirerad av Alexandra Charles nattklubb Alexandra’s, som öppnade i sin första version våren 1968.

– Det vi vet, och det här läste jag på ganska mycket om, är att kronprinsen gjorde lumpen i Uppsala och åkte ner till Stockholm med sina kompisar för att hänga på Alexandra’s, säger Ulf Kvensler och fortsätter: 

– Han var även där senare, på 70-talet. Så kriteriet för att kronprinsen och även Jimi Hendrix är med i serien är att det skulle ha kunnat hänt i verkligheten. 

Malin Nevander: 

– Men det är inte så att de bara dyker upp, eller att vi strösslar med kända namn, utan de påverkar också historien. 

Jimi Hendrix spelas av Lancelot Ncube i ”Vår tid är nu” säsong 3. Foto: SVT

”Vår tid är nu” säsong 3 utspelar sig mellan åren 1968-1971, och är den kronologiskt sista omgången för den populära SVT-serien.

Samtidigt som allt med nattklubben pågår har Christina börjat umgås med Margareta ”Maggan” Nilssons son Uno, spelad av Oskar Laring. Han presenterar i sin tur henne för sina polare, som alla står till vänster politiskt. Tycke uppstår för en kille som heter John och som spelas av Morten Vang Simonsen. 

– Som i säsong 1 har vi återigen ett triangeldrama, men nu med Christina, Uno och en ung och karismatisk student som heter John. Att bygga ett klassiskt triangeldrama kändes härligt, särskilt med dessa unga och duktiga skådespelare. Det är underbart att upptäcka nya ansikten som är så bra som de är, har Ulf Kvensler tidigare berättat.

För ”Maggan” Nilsson väntar också mycket nytt. Bland annat dyker hennes tidigare kärlek Lilly åter upp i hennes liv, vilket innebär att det mesta kan förändras och det snabbt. 

Central för handlingen i säsong 3 är även Mirko Kostelic, den rollfigur som Nemanja Stojanović spelar och som presenterades i slutet av seriens andra säsongsfinal. Bekräftat är också att Rasmus Troedssons rollfigur ”Bellan” Roos kommer vara än mer bärande för berättelsen. 

Bland nykomlingarna i ensemblen för tredje säsongen märks Agnes Bolmgren Lindström, känd bland annat från ”Tårtgeneralen” och ”Lyrro  – Ut&Invandrarna” samt Guldbaggenominerade Evin Ahmad, som spelar en rollfigur som är ny i köket på Djurgårdskällaren.

Evin Ahmads rollfigur heter Carmen Bolme, medan Agnes Bolmgren Lindström spelar en person som fått namnet Lena Ingelson.

”Vår tid är nu” produceras av Jarowskij i en samproduktion mellan SVT, Jarowskij, Film i Väst och Viaplay. Susann Billberg är producent för säsong 3, medan Göran Danasten är seriens projektledare på SVT. 

”Vår tid är nu” säsong 3 har premiär 28 oktober i SVT och SVT Play. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Vår tid är nu” i SVT

”VÅR TID ÄR NU” SÄSONG 3

# De åtta avsnitten som är ”Vår tid är nu” säsong 3 har premiär 28 oktober i SVT. Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind är upphovstrion bakom serien. Harald Hamrell, Andrea Östlund och Anna Zackrisson regisserar säsong 3, efter manus av Kvensler, Nevander, Pernilla Oljelund och Rosenlind. 

# På rollistan för ”Vår tid är nu” säsong 3 finns bland andra Hedda Stiernstedt, Adam Lundgren, Charlie Gustafsson, Mattias Nordkvist, Josefin Neldén, Rasmus Troedsson, Tova Magnusson, Julia Heveus, Oskar Laring, Evin Ahmad, Agnes Bolmgren, Ida Engvoll, Simone Coppo samt Karin Franz Körlof, Morten Vang Simonsen och Caroline Söderström. 

# SVT har även beställt en specialsäsong av ”Vår tid är nu”, som utspelar sig mellan första och andra säsongen. De fyra avsnitten har premiär julen 2020. 

# ”Vår tid är nu” produceras av Jarowskij i en samproduktion mellan SVT, Jarowskij, Film i Väst och Viaplay. Susann Billberg är producent för säsong 3, medan Göran Danasten är seriens projektledare på SVT.