Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Roy Anderssons ”Om det oändliga” har svensk premiär på Stockholms filmfestival

”Om det oändliga”, Roy Anderssons nya film”, får svensk premiär på Stockholms Filmfestival. Foto: TriArt

Roy Anderssons ”Om det oändliga” har svensk premiär på Stockholms Filmfestival. Filmen, får vilken Andersson tilldelades ett Silverlejon, visas den 10 november. 

På filmfestivalen i Venedig tävlade Roy Anderssons nya film ”Om det oändliga” om prestigepriset Guldlejonet. 

Vinnare blev Todd Philips ”Joker”. 

Samtidigt tilldelades Roy Andersson Silverlejonet, priset för Bästa regi. 

Nu meddelar Stockholms Filmfestival att ”Om det oändliga” kommer ha svensk premiär under årets 30-årsjubileum. Den 10 november visas filmen på biograf Skandia på en så kallad red carpet-visning där Roy Andersson medverkar. 

I samma pressmeddelande går att läsa att Roy Andersson med ”Om det oändliga” följer upp ”sitt filmiska uttryck med en reflektion om mänskligt liv i all dess skönhet och grymhet, dess extravagans, dess banalitet, strävanden och misslyckanden.”

Roy Andersson förra film, ”En duva satt på en gren och funderade på tillvaron” var den första svenska film att vinna Guldlejonet på filmfestivalen i Venedig.

Stockholms Filmfestival 2019 öppnar med Noah Baumbachs ”Marriage Story” där Scarlett Johansson och Adam Driver spelar huvudrollen. Festivalen avslutas senare med Taika Waititis ”Jojo Rabbit”, där Johansson också finns på rollistan. 

 ”Om det oändliga” distribueras av TriArt och har svensk premiär 10 november på Stockholms filmfestival. Fem dagar senare, den 15 november, blir filmen tillgänglig på svenska biografer. 

Stockholms internationella filmfestival äger rum mellan 6-17 november.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie