Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix bekräftar ”Katla” – ny isländsk serie regisserad av Baltasar Kormákur

Netflix gör en ny isländsk serie. ”Katla”, som regisseras av Baltasar Kormákur, är planerad att börjar spelas in 2020. 

Netflix bekräftar nu att man har beställt en ny originalserie i ”Katla”, en isländsk serie på åtta avsnitt som regisserar Baltasar Kormákur. 

Kormákur är även upphovsman tillsammans med manusförfattaren Sigurjón Kjartansson. Den senare har skrivit seriens manus med Lilja Sigurðardóttir och Davíð Már Stefánsson. Inspelningen är planerad att börja 2020 på Island. ”Katla” produceras av RVK Studios, som tidigare bland annat gjort tv-serien ”Fångade”. 

I ett pressmeddelande beskriver Netflix handlingen i ”Katla”: ”Ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott upphör plötsligt lugnet i den lilla staden Vik. Isen runt vulkanen har börjat att smälta och under tiden som människor evakueras blir området alltmer apokalyptiskt. Mystiska element, som länge legat djupt nedfrusna i glaciären, börjar plötsligt dyka upp och orsakar konsekvenser som ingen någonsin hade kunnat förutse.”

Baltasar Kormákur regisserar ”Katla”, en ny originalserie på Netflix som är planerad att börja spelas in 2020. Foto: Lilja Jóns/Netflix

Regissören Baltasar Kormákur säger i en kommentar: 

”Det är en spännande utmaning att få påbörja denna resa med Katla tillsammans med Netflix och vi är hedrade över att vara det första isländska produktionsteamet som får i uppdrag att producera en hel serie. Katla är ett unikt och ambitiöst sci-fi-projekt som har utvecklats inom mitt företag, RVK Studios, under några år och vi är väldigt glada över att berättelsen nu har plockats upp av Netflix.”

Tesha Crawford, Director Netflix International Originals Northern Europe:

”Island har varit grunden för så många serier och filmer genom åren och vi är glada över att få presentera en berättelse som både grundar sig i isländska teman och visar landets storslagna natur. Att få arbeta med en så hyllad talang som Baltasar Kormákur gör detta projekt till ett perfekt upplägg för oss. Vi ser med spänning fram emot att få se den här historien komma till liv och att få visa den för våra tittare världen över.”

Ännu finns inget premiärdatum för ”Katla” på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix serier och filmer