Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Så blir ”Dag för dag” – ny film av Felix Herngren med Sven Wollter, Marianne Mörck och Tomas von Brömssen

”Dag för dag” har premiär hösten 2020. Sven Wollter, Marianne Mörck och Tomas von Brömssen spelar huvudrollerna i filmen, som Felix Herngren regisserar. Tapio Leopold har skrivit filmens manus efter en berättelse av William Spetz och Martina Haag. Foto: SF Studios

”Dag för dag” är Felix Herngrens nya film med biopremiär hösten 2020. Nu bekräftas att även Peter Magnusson finns på rollistan för filmen, där Sven Wollter, Marianne Mörck och Tomas von Brömssen spelar huvudrollerna. 

”Dag för dag” beskrivs som en livsbejakande komedi med mycket humor och en del allvar, samtidigt som filmen handlar om, som det heter i ett pressmeddelande, ”att få en sista chans i livet, om att våga älska när man tror det är för sent, om vänskap över generationsgränserna och om döden, som när den kommer nära, kan få oss att börja leva.”

Tapio Leopold har skrivit filmens manus efter en berättelse av William Spetz och Martina Haag, medan Felix Herngren regisserar. 

”För mig är det naturligt att jobba med tunga ämnen som åldrande och aktiv dödshjälp, men att försöka göra det med värme och humor. Jag själv har haft människor i min nära bekantskapskrets som avslutat sina liv på en av de omdebatterade klinikerna i Schweiz och det gör att jag känner en extra närhet till den här historien”, säger Felix Herngren i en kommentar. 

Nu bekräftar SF Studios att Sven Wollter, Marianne Mörck och Tomas von Brömssen spelar filmens huvudroller, samtidigt som William Spetz, Martina Haag, Peter Magnusson och Herngren finns på rollistan. 

I samma pressmeddelande går följande att läsa om handlingen: ”Filmen inleds på ett äldreboende där Tomas von Brömssen spelar den demente Tage. Där finns även Malte som spelas av Sven Wollter och Rut spelad av Marianne Mörck. På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin spelad av Martina Haag och städaren Simon som spelas av William Spetz. Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan.”

Inspelningen av ”Dag för dag” sker i Göteborg, Köpenhamn, Berlin, Slovenien och Kroatien och avslutas i början av december. 

FLX producerar i en samproduktion med SF Studios, Film i Väst, TV4 och CMore. Anna Carlsten är filmens producent, medan Anna Anthony och Joshua Mehr är exekutiva producenter. 

”Dag för dag” har biopremiär hösten 2020 och distribueras av SF Studios.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alet på Facebook för det senaste om din favoritserie