Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Stranger things” förnyas – klart med säsong 4 på Netflix

”Stranger things” med bland andra Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder, Noah Schnapp, Caleb Mclaughlin och Gaten Matarazzo förnyas och får säsong 4 på Netflix. Ännu finns inget premiärdatum. Foto: Netflix

”Stranger things” fortsätter. Netflix bekräftar nu att serien förnyats för en fjärde säsong. Samtidigt har bröderna Duffer skrivit ett flerårigt film- och serieavtal med streamingjätten. 

Netflix bekräftar nu att ”Stranger things” får en fjärde säsong. Nyheten kommer samtidigt som det meddelas att seriens upphovsmän, tvillingarna Matt och Ross Duffer, har skrivit på ett flerårig avtal som innebär att de ska fortsätta skapa filmer och serier för Netflix. 

Beskedet att ”Stranger things” förnyas kommer nära tre månader efter det att seriens tredje säsong blev tillgänglig på Netflix. Ännu finns inget premiärdatum för ”Stranger things” säsong 4. 

Ted Sarandos, innehållschef på Netflix, säger i en kommentar: 

”Bröderna Duffer och ”Stranger Things” har fängslat tittare runt om i världen. Vi är därför väldigt glada över att utöka vårt samarbete med dem och få ta del av deras livliga fantasi i andra film- och serieprojekt som våra tittare kommer att älska. Vi kan inte vänta med att se vad som komma skall när bröderna Duffer lämnar världen Upside Down bakom sig.”

”Stranger things” är en av Netflix mest populära serier. I samband med premiären av säsong 3 hävdade Netflix, som sällan delar med sig av tittarsiffror, att 40,7 miljoner användarkonton hade sett åtminstone ett avsnitt av den nya säsongen under de fyra första tillgängliga dagarna.

Under samma period ska hela 18,2 miljoner användarkonton ha sett klart hela säsong 3. 

Matt och Ross Duffer, som inledde sina karriärer med filmen ”Hidden” och som manusförfattare för tv-serien ”Wayward Pines”, kommenterar det nya avtalet med Netflix: 

”Vi är väldigt glada över att fortsätta vårt samarbete med Netflix. Ted Sarandos, Cindy Holland, Brian Wright och Matt Thunell gav både oss och vår serie en enorm chans – som har förändrat våra liv för alltid. Hela teamet från Netflix har inte varit något annat än sensationellt, från vårt första pitchmöte till premiären av ”Stranger Things 3”, vilket ger oss den typ av stöd, vägledning och kreativ frihet som vi alltid drömt om. Vi kan inte vänta med att få berätta många fler historier tillsammans – och vi börjar naturligtvis med en retur till Hawkins.”

Matt och Ross Duffer, upphovsmän till ”Stranger things”, har skrivit ett flerårigt film- och serieavtal med Netflix. Här syns de under inspelningen av ”Stranger things”. Foto: Netflix

”Stranger things” säsong 3 hade premiär 4 juli 2019 på Netflix. På rollistan finns bland andra Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder, Noah Schnapp, Caleb Mclaughlin, Gaten Matarazzo, David Harbour, Natalia Dyer, Charlie Heaton och Joe Keery. 

Nykomlingar i den senaste säsongen inkluderar Maya Thurman-Hawke – hon är dotter till Uma Thurman och Ethan Hawke – samt Jake Busey och Cary Elwes.

”Stranger things” säsong 3 utspelar sig sommaren 1985 i Hawkins, Indiana och ett slags tematisk tanke är  ”en sommar kan förändra allt”. Det är ännu inte känt vad ”Stranger things” säsong 4 kommer handla om, men i samband med att Netflix förnyade serien publicerades ett slags teaser som deklarerar ”we’re not in Hawkins anymore”. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Stranger things” säsong 4. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Stranger things” på Netflix