Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första trailern till ”Solsidan” säsong 6 – Lisa Nilsson, Josef Fares i nya avsnitten

Josephine Bornebusch och Johan Rheborg på en bild från ”Solsidan” säsong 6, som har premiär 6 oktober på C More och den 20 oktober i TV4. Foto: TV4

Här är första trailern för nya säsongen av ”Solsidan”. Premiär är det 6 oktober i C More och 20 oktober i TV4 – i de nya avsnitten medverkar även artisten Lisa Nilsson och regissören Josef Fares. 

 ”Solsidan” är snart tillbaka med en ny säsong. I de nya avsnitten, som är tio till antalet, medverkar naturligtvis seriens huvudensemble – Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh – samtidigt som ett antal gästskådespelare finns på rollistan. 

Spoiler alert har tidigare berättat om att Peter Apelgren och Katia Winter spelar ett för serien nytt par vid namn Eric och Suzy Kenneby. 

Dessa två personer kan vid första anblick ses som kompiskompatibla med Fredde och Mickan Schiller. Icke så, då Mickan under skoltiden utsattes för mobbning av Suzy. Nu måste Mickan, som det heter i ett pressmeddelande, ”möta sin gamla mobbare mer eller mindre varje dag, vilket blir extra traumatiskt när Suzy dessutom äter sig in i Mickans bekantskapskrets.”

Rollfigurerna Eric och Suzy Kenneby medverkar inte i första trailern för ”Solsidan” säsong 6, däremot går det att se artisten Lisa Nilsson och regissören Josef Fares. 

Deras respektive rollfigurer – Lisa Nilsson spelar skådespelare och Josef Fares regissör – hör ihop med delen av säsongens berättelsebåge som handlar om att Anna, spelad av Mia Skäringer, har fått en betydande roll i en kostymfilm. 

När säsong 6 av ”Solsidan” börjar har det gått omkring ett och ett halvt år efter långfilmen. Alex och Anna är återförenade, samtidigt som Fredde tar ett sabbatsår från jobbet för att ägna sig åt sina bortglömda hobbies, vilket inte är är populärt hos Mickan.

Vidare, och så som TV4 uttrycker det: ”Ove och Anette tar hand om Lill-Mauritz (Freddes ”lillebror”) samtidigt som de bestämmer sig för att hyra ut sitt hus med en ny uppfinningsrik metod.”

”Solsidan” säsong 6 är på tio avsnitt, alla 22 minuter långa. Utöver att spela ”Mickan” Schiller regisserar Josephine Bornebusch  även fyra avsnitt i säsongen. Emma Bucht, Hasse Ingemansson och Eddie Åhgren har även tagit upp regipinnen. De nya avsnitten är skrivna av Moa Herngren, Tove Eriksen Hillblom, Niclas Carlsson och Jacob Seth Fransson. 

Mia Skäringer och Felix Herngren spelar Anna och Alex i ”Solsidan”. Foto: TV4
Henrik Dorsin och Malin Cederbladh som Ove och Anette Sundberg. Foto: TV4

Det var i oktober 2018 som TV4 bekräftade att man skulle spela in 30 nya avsnitt av ”Solsidan”. Dessa avsnitt delas upp på tre säsonger med premiär nu i oktober, sedan 2021 och till sist 2023. 

När jag nyligen träffade Felix Herngren, Henrik Dorsin, Malin Cederbladh och Johan Rheborg berättade de alla att det inte var en självklarhet att det skulle bli fler avsnitt. 

Avgörande, menade de, var långfilmen som hade premiär i december 2017 och som blev en omedelbar magnet för biobesökarna med över en miljon köpta biljetter.

– Det vara många parametrar som vägde in, i alla fall i mitt beslut. Men som det kändes på inspelningen så fanns det för min del en trygghet och tyngd tack vare långfilmen, säger Henrik Dorsin och fortsätter: 

– Eftersom långfilmen var lite mer djuplodande och tog upp lite mer allvarliga och övergripande ämnen med ett ”Solsidan”-filter, var det lustfyllt och befriande att det nu var mer renodlad sitcom-handling igen. Det fanns en renhet i det som jag tyckte var kul. 

Felix Herngren, som spelar Alex och även har agerat kreativ chef för den nya säsongen, berättar om diskussionerna kring avsnitten. 

– När vi gjorde filmen fördjupade vi dramat och förändrade spelstilen en hel del. När vi nu skulle göra tv igen så kände vi först: fan, hur gör vi nu? Vi diskuterade mycket om vi skulle göra avsnitt som är 22 minuter eller gå upp till avsnitt som 45 minuter långa. Till slut bestämde vi oss för 22-minutare, säger Felix Herngren och fortsätter: 

– Det som var kul var att börja spela in de här avsnitten, för man kände verkligen att alla har färgats av långfilmen. Det har varit givande för alla, tror jag, att borra sig djupare i rollfigurerna och tona ner spelet. Men nu gör vi tv-tv av det här, och om vi någon gång kanske gör en ny långfilm så får man ha det längre berättandet där. 

”Solsidan” säsong 6 produceras av FLX och Jarowskij, i en samproduktion mellan TV4 och C More, FLX och Jarowskij. Emma Nyberg är producent för serien.

”Solsidan” säsong 6 har premiär 6 oktober på C More och den 20 oktober i TV4.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alet på Facebook för det senaste om ”Solsidan”