Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet” på C More och TV4

”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet” har premiär 6 december på C More och 21 december i TV4. På rollistan finns bland andra Robert Gustafsson, Helena Bergström och Johan Glans. Foto: Linus Hallsenius/C More

”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet” har blivit med premiärdatum. Samtidigt bekräftas att Johan Glans, Helena Bergström, Björn Gustafsson och Nanna Blondell samt Suzanne Reuter och Michael Segerström medverkar i serien, där Robert Gustafsson gör huvudrollen. 

Det var i mars som C More och TV4 meddelade att man gör en ny originalserie baserad på Åke Holmbergs klassiska privatdetektiv Ture Sventon och att Robert Gustafsson spelar huvudrollen. 

Nu berättas att ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet”, som är på sex avsnitt, har premiär 6 december på C More och 21 december i TV4. 

Utöver det bekräftas även att Johan Glans, Helena Bergström, Maja Kin, Melina Lindskog Pascalidou och Cornelia Riddez finns på rollistan, precis som Björn Gustafsson, Nanna Blondell, Suzanne Reuter, Michael Segerström, Isa Aouifia, Hanna Hedlund, Maja Kin och Jesper Barkselius. 

Johan Glans gör rollen som Ville Vessla, medan Reuter och Segerström spelar hans föräldrar och Maja Kin gestaltar Villes syrra Joanna Silver. 

Melina Lindskog Pascalidou och Cornelia Riddez spelar Siv och Gittan, tioåringarna som blir polare med Ture Sventon samtidigt som Helen Bergström gör rollen som Tures ”förtjusande sekreterare Fröken Jansson som, till skillnad från Ture, är väl bevandrad i nya teknologier.”

Som Säpo-agenterna Per och Petra återfinns Björn Gustafsson och Nanna Blondell.

Michael Segerström och Suzanne Reuter spelar Vesslas föräldrar i ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet”. Foto: Nordisk Film TV/C More

I ett pressmeddelande går följande att läsa om handlingen: ”Nordpolen 2019. Ett gammalt ångfartyg hittas infruset i isen, som enligt myten försvann i den så kallade ”Bermuda-Triangeln”. Strax efteråt försvinner den ökände förbrytaren Ville Vessla (Glans) från sin fängelsecell, spårlöst.”

Vidare, och på annan plats: ”I Lingonboda, långt från dessa mystiska händelser, har de två 10-åriga tjejerna Siv (Melina Lindskog Pascalidou) och Gittan (Cornelia Riddez) just lärt känna varandra. Siv är nyinflyttad och bor granne med en märklig hyresgäst, som inte vill bli störd. Detta visar sig vara en viss detektiv, med en flygande matta… nämligen den legendariska Ture Sventon (Gustafsson). När två Säpoagenter söker upp Ture och berättar om Vesslas försvinnande, börjar en jakt som leder den udda trion ut i världen på ett sagolikt spännande äventyr.”

Åke Holmbergs böcker om Ture Sventon har som bekant filmatiserats tidigare. I den första spelade Jarl Kulle huvudrollen, medan Helge Skoog gjorde sedan rollen i SVT:s julkalender 1989 samt i filmen ”T. Sventon och fallet Isabella”. 

Den nu aktuella serien är skriven och regisserad av Stefan Roos och Per Simonsson. Nordisk Film TV producerar, med stöd Norrköpings Filmfond. Producent är Helena Larand.

”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet” har premiär 6 december på C More och 21 december i TV4. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Hamilton” på C More och TV4