Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Phoebe Waller-Bridge skriver avtal med Amazon – ska skapa nya serier för Prime Video

Phoebe Waller-Bridge har skrivit på ett exklusivitetsavtal med Amazon. ska skapa och producera tv-innehåll för Amazon Studios för sändning på Amazon Prime Video världen över. Bilden är från säsong 2 av tv-serien ”Fleabag”. Foto: BBC/Amazon Studios

Phoebe Waller-Bridge har skrivit på ett exklusivitetsavtal med Amazon. Dealen uppges vara värd 20 miljoner dollar per år. ”Det känns som hemma. Jag kan inte vänta på att sätta igång”, säger Phoebe Waller-Bridge i en kommentar.  

Phoebe Waller-Bridges serie ”Fleabag” vann sex Emmy-statyetter på årets gala. 

Dessutom tog Jodie Comer hem en Emmy för sin huvudroll i ”Killing Eve”, en serie som Waller-Bridge är upphovsperson till och, när det gäller andra säsongen, exekutiv producent för. 

Nu meddelar Amazon att man skrivit ett exklusivitetsavtal med Phoebe Waller-Bridge som sträcker sig över tre år och som innebär att Waller-Bridge ska skapa och producera tv-innehåll för Amazon Studios för sändning på Amazon Prime Video världen över. 

Flera amerikanska medier uppger att dealen är värd 20 miljoner dollar år. 

”Jag ser galet mycket fram emot att fortsätta arbeta med Amazon. Att jobba med ”Fleabag” och det här teamet var det kreativa samarbetet som drömmar är gjorda av. Det känns som hemma. Jag kan inte vänta på att sätta igång”, säger Phoebe Waller-Bridge i en kommentar.

”Fleabag”, som Phoebe Waller-Bridge är manusförfattare till och spelar huvudrollen i, sändes först på BBC i Storbritannien och blev sedan tillgänglig på Amazon Prime Video i stora delar av världen. 

Jennifer Salke, chef för Amazon Studios, konstaterar bland annat: 

”Som hennes succé på Emmygalan bevisade är Phoebe smart, generös och en virtuos på flera fronter, bland annat när det gäller skrivande, skådespeleri och att vara producent. ”Fleabag” har varit en gåva för våra tittare och vi ser fram emot det som kommer härnäst från den briljanta hjärna. Det kommer blända och glädja vår globala publik”. 

Utöver ”Fleabag” och ”Killing Eve” har Phoebe Waller-Bridge bland annat skapat och skrivit den brittiska serien ”Crashing” samt gjort rösten till L3-37 i ”Solo: A Star Wars story”. 

Phoebe Waller-Bridge senaste gig var att putsa manuset till den 25:e ”Bond”-filmen, som har titeln ”No time to die”. Huvudrollsinnehavaren Daniel Craig uppges vara den som krävt att Waller-Bridge skulle få chansen att förbättra dialogen samt detaljer i handlingen.

I Sverige finns första och andra säsongen av ”Fleabag” på Amazon Prime Video, medan ”Killing Eve” ses på HBO Nordic. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Prime Videos serier i Sverige