Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Upphovsduon svarar på kritiken mot ”Game of thrones” sista säsong, som Kit Harington inte sett

Kit Harington och Emilia Clarke på en bild från ”Game of thrones” sista säsong. Nu svarar upphovsmännen Dan Weiss och David Benioff på kritiken mot de sista avsnitten. Foto: HBO Nordic

Nu erkänner Kit Harington: han har inte sett sista säsongen av ”Game of thrones”. Samtidigt svarar seriens upphovsmän på kritiken som riktades mot seriens avslutande avsnitt. ”Det är inte vi som ska bestämma vad tittarna känner. Jag hoppas att folk tittar och gillar serien i framtiden”, säger Dan Weiss.

32 nomineringar. Tolv vinster.

”Game of thrones” var återigen den stora vinnaren på Emmy Awards 2019. Samtidigt var det endast Peter Dinklage, som spelade Tyrion Lannister, av de nominerade skådespelarna som fick ta hem en statyett.

Efter galan, där ”Thrones” vann kategorin Bästa dramaserie för fjärde gången, svarade gänget bakom serien på kontroverserna kring seriens sista säsong, som hade premiär i april i år.

På en presskonferens där de medverkade firade segern verkade det först som att ingen ville svara på en fråga om fansens kritik mot hur ”Thrones” gick i mål, förrän Kit Harington, som spelade Jon Snow, steg fram.

– Jag har fortfarande inte sett sista säsongen, så det är hur jag har handskats med kritiken, säger Kit Harington och fortsätter:

– Jag har inte sett de sista avsnitten, men jag vet vad det tog att spela in dem. Det var ett kraftprov och alla la in massa kärlek och pressade sina gränser. Vi visste att vi gjorde det som var rätt för berättelsen och vi visste det för att vi har levt med de här rollfigurerna i tio år.

Maisie Williams, Isaac Hempstead-Wright och Sophie Turner på en bild från sista avsnittet av ”Game of thrones. Foto: Macall B. Polay/HBO

Inför premiären av ”Game of thrones” sista säsong sa upphovsmännen och huvudmanusförfattarna David Benioff och Dan Weiss att de planerade att stänga av sin mobiler och ”öppna massa flaskor” när sista avsnittet sändes.

– Jag planerar att vara väldigt full och så långt bort från Internet som möjligt, la David Benioff till.

Presskonferensen efter Emmygalan är en av de första gångarna som Weiss och Benioff kommenterat kritiken som riktats mot hur de valde att avsluta den enormt populära serien.

– Det är inte vi som ska bestämma vad tittarna känner. Jag hoppas att folk tittar och gillar serien i framtiden, säger Dan Weiss och fortsätter:

– Det finns inte en chans att man kan säga vad folk kommer tycka om serien om tio, 20 eller fem år. Sådant här förändras så snabbt, tv-lanskapet förändras så snabbt, det förändras medan vi står här. Det är glädjande att ha nått så många människor och jag hoppas att de som är för unga att se serien nu, får höra om serien när de blir äldre och vill se den.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Game of thrones”