Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny teaser för ”Älska mig” – Josephine Bornebuschs serie har premiär 11 oktober på Viaplay

Josephine Bornebusch har skrivit och regisserat ”Älska mig”, som har premiär 11 oktober på Viaplay. Bornebusch spelar även en av seriens huvudroller. Foto: Viaplay

”Älska mig” säsong 1 har premiär 11 oktober på Viaplay. Här är en ny teaser för Josephine Bornebuschs serie. 

”Älska mig” har blivit med en ny teaser. Serien, vars första säsong är på sex avsnitt, är skriven och regisserad av Josephine Bornebusch, som även gör en av huvudrollerna. 

”Älska mig” beskrivs som en varm dramakomedi om relationer och kärlek där tittarna får följa ”tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik”.

I serien spelar Bornebusch och Gustav Lindh syskonen Clara och Aron, medan Johan Ulveson och Ia Langhammer gör rollerna som deras föräldrar.

Clara, som är en framgångsrik läkare, har enligt en presstext ”gått vilse i nätdejtingens labyrinter”. Hon träffar då Peter, spelad av Sverrir Gudnason.

I huvudensemblen finns även Görel Crona Dilan Gwyn och Sofia Karemyr. 

”Jag har försökt att få in seriens alla känslor i teasern, vilket är lättare sagt än gjort på 43 sekunder. Jag har gjort en serie som jag själv vill se, fylld med romantik, sorg, glädje, igenkänning och ett stänk humor. Nu får vi bara hoppas att publiken tycker om den lika mycket som jag gör”, säger Josephine Bornebusch i en kommentar. 

På rollistan för ”Älska mig” finns bland andra Josephine Bornebusch, Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Ia Langhammar, Görel Crona samt Gustav Lindh. Foto: Viaplay

Det var i november förra året som Spoiler alert avslöjade att Viaplay beställt ”Älska mig”. I början av september kunde jag berätta att serien förnyats för en andra säsong, som också är på sex avsnitt. Inspelningen av dessa avsnitt har nu börjat. 

Som tidigare rappporterat planerar ABC en amerikansk version av ”Älska mig”.  ”Love me”, som den serien heter, kommer från Erin Cardillo och Richard Keith samt äkta paret Max Handelmans och Elizabeth Banks produktionsbolag Brownstone Productions liksom Warner Bros. TV, där Cardillos och Keiths bolag In Good Company ingår. Josephine Bornebusch är exekutiv producent för den amerikanska versionen. 

ABC har beställt en så kallad put pilot av ”Love Me”, något som i majoriteten av fallen innebär att en första säsong faktiskt blir av. 

”Älska mig” produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay och Film Capital Stockholm fund. Josephine Bornebusch har skrivit seriens manus och regisserar. 

”Älska mig” säsong 1 har premiär 11 oktober på Viaplay. Säsong 2 har premiär 2020. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier