Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Tjockare än vatten” får säsong 3 på Viaplay – Aliette Opheim, Björn Bengtsson, Joel Spira tillbaka

Aliette Opheim, Joel Spira och Björn Bengtsson spelar huvudrollerna när ”Tjockare än vatten” kommer tillbaka. Säsong 3 har premiär 2020 på Viaplay. Foto: Carl Nilsson/Viaplay

”Tjockare än vatten” kommer tillbaka. Serien, vars första två säsonger sändes på SVT, får en tredje omgång som har premiär 2020 på Viaplay. Aliette Opheim, Björn Bengtsson och Joel Spira spelar återigen huvudrollerna som syskonen Waldemar. 

”Tjockare än vatten” får sju nya avsnitt. 

Säsong 3 av serien, som tidigare sändes på SVT, kommer att bli tillgänglig på Viaplay. Planerad premiär är det 2020. 

De nya avsnitten börjar tre år efter det att familjen Waldemars pensionat på Åland brunnit ner. Syskonen Lasse, Jonna och Oskar gör då vad som beskrivs som en ”kraftsamling för att försöka få ordning på allt och göra det nya hotellet redo för försäljning. Men snart hopar sig konflikterna och frågan är vem som kommer ta på sig skulden den här gången?”. 

Aliette Opheim, Björn Bengtsson och Joel Spira spelar återigen syskonen Waldemar, medan Saga Sarkola, Molly Nutley, Filip Berg, Tobias Zilliacus, Jessica Grabowsky, Ville Virtanen och Stina Ekblad finns på rollistan. 

”Jag är glad att det blivit en säsong tre av ”Tjockare än vatten”. Ända sedan säsong två har jag varit nyfiken på att få berätta en fortsättning av detta familjeepos och min karaktär Oskar. Jag hoppas verkligen att publiken uppskattar att få följa familjen Waldemar vidare i detta spännande drama”, säger Joel Spira i en kommentar. 

Björn Bengtsson: 

”I denna säsong får vi se en helt ny sida av Lasse och vi har verkligen fördjupat dramat. Att ha fått sjunka ner i det har varit grymt utmanande och stimulerande. Den här säsongen gör mer än någonsin skäl för titeln, blod är tjockare än vatten.”

Nice Drama producerar säsong 3 av ”Tjockare än vatten”. Erik Eger regisserar fem avsnitt, medan Johan Brisinger regisserar två. Bland andra Maria Nygren och Marianne Willtorp samt Erik Eger har skrivit manus. Cecilia Norman Mardell är seriens producent och säger: 

”Vi är väldigt glada över att få möjligheten att återuppta berättelsen om familjen Waldemar som verkligen uppskattats och efterfrågats av såväl publik som skådespelare. Vi är också glada att den här säsongen kunna förlägga en stor del av inspelningen på fantastiska Åland vilket ger en autenticitet och ett mervärde till historien.”

”Tjockare än vatten” säsong 3 är på sju avsnitt och har planerad premiär 2020 på Viaplay.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier