Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”His dark materials” har svensk premiär 4 november på HBO Nordic

Dafne Keen spelar huvudrollen som Lyra i ”His dark materials”, som har svensk premiär 4 november på HBO Nordic. På rollistan finns även Ruth Wilson och James McAvoy. Foto: HBO Nordic

”His dark materials” har fått ett svensk premiärdatum. Serien, som baseras på Philip Pullmans boktrilogi, landar 4 november på HBO Nordic. 

Som Spoiler alert tidigare berättat är det HBO Nordic som har de svenska rättigheterna till ”His dark materials”, som är en samproduktion mellan BBC och HBO. Nu meddelar HBO Nordic att man börjar sända serien den 4 november. 

”His dark materials” baseras på Philip Pullmans boktrilogi och har Jack Thorpe (”The Last Panthers”, ”This is England” med mera) som huvudmanusförfattare och Tom Hooper (”The King’s Speech”, ”The Danish girl”) som huvudregissör. 

Dafne Keen spelar huvudrollen som Lyra, medan Ruth Wilson gör rollen som Mrs. Coulter och James McAvoy spelar Lord Asriel. På rollistan finns också Lin-Manuel Miranda och Clarke Peters samt bland andra Anne-Marie Duff, Ariyon Bakare, Will Keen, Ian Gelder, Georgina Campbell, Lucian Msamati, Geoff Bell och Simon Manyonda. 

”His dark materials” följer Lyra, en till synes ordinär men modig ung flicka från en annan värld. Samtidigt som hon söker efter sin kidnappade vän springer hon på en konspiration och en kille som heter Will. Tillsammans upptäcker de olika varelser, världar och farliga hemligheter. Ödet för de levande och de döda ska visa sig ligga i Lyras och Wills händer. 

”His dark materials” har preemie 4 november på HBO Nordic. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier