Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

TV4 direktsänder Emmygalan 2019 – Stellan Skarsgård, Johan Renck kan vinna

TV4 Play direktsänder Emmygalan 2019. Bland de nominerade finns Stellan Skarsgård och regissören Johan Renck, båda för tv-serien ”Chernobyl”. Foto: HBO Nordic

TV4 Play direktsänder årets Emmygala. ”Extra kul eftersom vi i år har så många begåvade svenskar som är nominerade som bland annat Stellan Skarsgård och Johan Renck”, säger Cem Yeter, kreativ chef utveckling, TV4 Play, i en kommentar. 

Årets Emmygala är den 71:e i ordningen och återigen är det TV4 Play som direktsänder tv-festen i Sverige. 

Sändningen, som äger rum natten mot 23 september svensk tid, börjar klockan 01.00 på röda mattan för att en timme senare flytta in in till Microsoft Theater i Los Angeles. Lika Oscarsgalan kommer Emmygalan inte ha någon traditionell värd, utan satsar i stället endast på ett antal olika prisutdelare.

Bland utdelarna som redan bekräftats finns Angela Bassett, Stephen Colbert, Viola Davis, Michael Douglas, Jimmy Kimmel, Seth Meyers och Billy Porter samt stora delar av huvudensemblen i ”Game of thrones” – Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Nikolaj Coster-Waldau och Maisie Williams så klart – och även Zendaya and Naomi Watts. 

På Emmygalan 2019 är Stellan Skarsgård och Johan Renck nominerade i huvudkategorierna, båda för sitt arbete med HBO-serien ”Chernobyl”.

”TV4 Play fortsätter sin satsning med att hylla världen bästa TV och vi är därför både glada och stolta över att kunna visa Emmy Awards för TV-älskare i hela landet. Extra kul eftersom vi i år har så många begåvade svenskar som är nominerade som bland annat Stellan Skarsgård och Johan Renck”, säger Cem Yeter, kreativ chef utveckling, TV4 Play.

Tidigare i veckan vann filmfotografen Jakob Ihre en Emmy på Creative Arts Emmy Awards för sitt jobb med ”Chernobyl”, samtidigt som serien plockade hem ytterligare sex statyetter. 

Emmy Awards 2019 direktsänds natten mot den 23 september med start 01.00 i TV4 Play. Galan börjar 02.00. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie