Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Netflix beställer ny dansk originalserie – så här blir ”Equinox”

Netflix har beställt en ny dansk originalserie. ”Equinox” baseras på en populär podcast, är på sex avsnitt och börjar spelas in senare i år. 

Det är i pressmeddelande som Netflix bekräftar beställningen av ”Equinox”, en ny dansk originalserie på sex avsnitt. 

Serien beskrivs som en övernaturlig thriller och handlar om ung kvinna vid namn Anna, medan berättelsen, som utspelar sig i Danmark, pendlar mellan åren 1999 och 2020. 

Tea Lindeburg är upphovsperson till ”Equinox”, som kommer Piv Bernth – hon har tidigare gjort ”Forbrydelsen” och ”Follow The Money” samt Apple Tree Productions. 

I pressmeddelandet skriver Netflix om vad som väntar i serien: ”År 1999 är Anna bara tio år gammal när en klass gymnasieelever spårlöst försvinner på ett oförklarligt sätt. Anna, som stod nära en av de saknade eleverna, blir traumatiserad och plågas av hemska visioner efter försvinnandet.” 

Vidare om handlingen: ”År 2020 lever Anna ett fridfullt liv med sin familj när mardrömmarna plötsligt kommer tillbaka och börjar hemsöka henne. När den enda överlevande personen från 1999 mystiskt dör är Anna fast besluten att ta reda på vad som hände med klassen. Under tiden upptäcker hon en mörk och oroande sanning som involverar henne på ett sätt som hon aldrig skulle kunna ha föreställt sig.”

Piv Bernth är exekutiv producent för ”Equinox”, en ny dansk originalserie på Netflix. Foto: Netflix

Piv Bernth, exekutiv producent för ”Equinox”, säger bland annat i en kommentar: 

”Det är en mycket unik historia om skillnaden mellan verklighet och fantasi samt förhållandet mellan fri vilja och ödet – allt i en vanlig dansk familj. Alla i det kreativa teamet är extremt begåvade och det är ett sant nöje att få arbeta med dem. Vi ser fram emot att få presentera denna serie globalt tillsammans med Netflix.”

Tesha Crawford, Director Netflix International Originals Northern Europe:

”Vi är väldigt glada över den här nya serien som förenar en lokalt framgångsrik historia och en mycket hyllad dansk producent. Det har också varit väldigt inspirerande att få arbeta med en berättelse som faktiskt kommer från ett icke-traditionellt format som en podcast. Vi är övertygade om att allt detta tillsammans kommer att resultera i en serie som är lika övertygande som den ursprungliga berättelsen.”

”Equinox” baseras på den populära podcasten ”Equinox 1985” av Tea Lindeburg. Hon är även huvudförfattare för serien, medan Dorte Riis Lauridsen är producent. Piv Bernth, tidigare bland annat dramachef på DR, är exekutiv producent. ”Equinox” produceras av Apple Tree Productions med stöd av ITV Studios.

”Equinox” är på sex avsnitt och är planerad att börja spelas in senare i år. Ännu finns inget premiärdatum på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier