Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så blir ”Innan vi dör” säsong 2 – nya bilder, detaljer om handlingen

”Innan vi dör” säsong 2 har premiär 13 oktober i SVT. Adam Pålsson, Magnus Krepper och Marie Richardson spelar huvudrollerna. Foto: Peter Cederling/SVT

”Innan vi dör” säsong 2 har premiär 13 oktober i SVT. Här är nya bilder från de åtta avsnitten och fler detaljer kring handlingen. 

Säsong 2 av SVT:s thrillerserie ”Innan vi dör” närmar sig med stormsteg. 

Marie Richardson och Adam Pålsson spelar seriens huvudroller även i de åtta nya avsnitten. På rollistan finns även Magnus Krepper, Jacob Ericksson, Rickard Forsgren, Sandra Redlaff, Malgorzata Pieczynska samt Kalled Mustonen. 

Ny i ensemblen är Maria Sundbom och Stefan Sauk och Shada-Helin Sulhav. Den senare spelar en rollfigur som heter Laura. 

Så till handlingen: när säsong 2 börjar är Christian, spelad av Adam Pålsson, fortfarande på flykt efter händelserna i seriens första omgång. 

Hanna och Björn, spelade av Richardson och Krepper, har samtidigt fått upp ett spår efter den polisläcka som hotar Christians liv. 

Sedan kommer twisten: läckan har sålts av Mimicas till en krets korrumperade poliser. Denna grupp styrs av de före detta poliserna Lena Hermansson (Maria Sundbom) och hennes man Jan (Stefan Sauk). 

Nästa vändning: Christian dyker upp i Stockholm och hans mor Hanna ser bara ett alternativ för att rädda hans liv. Christian måste infiltrera kretsen av korrumperade poliser för att avslöja polisläckan.

Niklas Rockström och Wilhelm Berman har likt första säsongen skrivit manus till säsong 2. Jens Sjögren, Kristian Petri, Kristina Humle och Simon Kaijser regisserar de åtta avsnitten. 

Maria Sundbom och Stefan Sauk spelar de före detta poliserna Lena och Jan Hermansson i ”Innan vi dör” säsong 2. Foto: Peter Cederling/SVT
”Innan vi dör” säsong 2 har premiär 13 oktober i SVT. Magnus Krepper och Marie Richardson spelar två av huvudrollerna. Foto: Peter Cederling/SVT
Adam Pålsson gör rollen som Christian i ”Innan vi dör”. Foto: Peter Cederling/SVT

Det var i mars förra året som jag kunde berätta att SVT hade förnyat ”Innan vi dör” för en andra säsong.

Den första säsongen av ”Innan vi dör” hade premiär i mitten av januari 2017 och blev snabbt en succé. Tittarsiffrorna för de tio avsnitten pendlade mellan 1 232 000  och 1 407 000 i broadcast. Snittet för det linjära tittandet och det i SVT Play landade på 1,5 miljoner. 

När det gäller seriens andra säsong är Viaplay med som samproducent, vilket gör att de nya avsnitten blir tillgängliga på streamingtjänsten kort efter sändning i SVT.

Maria Nordenberg och Fredrik Heinig är producenter för ”Innan vi dör”, som en är samproduktion mellan SVT, Viaplay och Filmregion Stockholm-Mälardalen/Film Capital Stockholm. Serien produceras av BRF, medan ZDF Enterprises har hand om den internationella distributionen. 

”Innan vi dör” säsong 2 är på åtta avsnitt och har premiär 13 oktober i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Innan vi dör” säsong 2