Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HBO nära beslut om ny ”Game of Thrones”-prequel – ska handla om huset Targaryen

Enligt uppgifter ska HBO vara nära ett beslut kring en pilot baserad på George R.R. Martins ”Fire & Blood”, som handlar om klanen Targaryen. På bilden: Emilia Clarke som Daenerys Targaryen i ”Game of Thrones”. Foto: HBO

”Game of thrones” universum ser ut att expanderas ytterligare. Enligt uppgifter ska HBO vara nära ett beslut kring ett pilotavsnitt baserad på George R.R. Martins ”Fire & Blood”, som handlar om huset Targaryen. 

Skulle pilotbeställningen bli verklighet utspelar sig handlingen 300 år före händelserna i ”Game of thrones”. Enligt Deadline är det George R.R. Martin och Ryan Condal (”Colony”) som har utvecklat serien och som nu väntar på besked från HBO. 

Deadline hänvisar till uppgiftslämnare och rapporterar att den här serien inte är en sjätte försök att göra en ”Game of thrones”-prequel, utan att det är en ny version av det pilotprojekt som Bryan Cogman tidigare jobbade med. 

Cogman, som var exekutiv producent för ”Game of thrones”, bekräftade i våras att hans prequel-idé inte skulle bli av. HBO har avböjt att kommentera Deadlines uppgifter. 

Första delen i ”Fire & Blood” kom i svensk översättning i november 2018 på Bookmark Förlag och då med den svenska titeln ”Eld & Blod – historien om huset Targaryen”. Del 2 släpptes i mars. 

I en beskrivning från förlaget går att läsa att boken börjar 300 år före ”Game of thrones” och i samband med att Aegon I landsteg i Västeros. ”Med sina systrar vid sin sida besegrade han de sju konungarikena och inledde drakarnas styre. Genom storslagna strider och politiska maktspel försvarade huset Targaryen sin tron – och styrde världen med järnhand. Det här är deras berättelse.”

Inspelningen av pilotavsnittet till den ”Game of Thrones”-prequelserie till som Jane Goldman och George R.R. Martin skapat och utvecklat är klar. Naomi Watts spelar huvudrollen. Foto: HBO

I slutet av sommaren avslutades inspelningen av pilotavsnittet till den prequelserie som Jane Goldman och George R.R. Martin skapat och utvecklat. Goldman har skrivit seriens pilot, vars handlingen utspelar sig tusentals år innan händelserna i ”Game of thrones”.

Naomi Watts leder pilotavsnittets ensemble, där även bland andra Miranda Richardson, Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim och Ivanno Jeremiah finns med. 

Jane Goldman (”Kick-Ass”, ”X-Men: First Class” och ”Kingsman: The Secret Service”) är seriens showrunner och ett manusrum ska vara redo skulle HBO välja att gå vidare med fler avsnitt efter piloten. Ännu finns inget bekräftat kring några sådana beslut.

Prequelserien från Goldman och Martin kommer handla om ”hur världen förändras när hjältarnas tidsålder går in i en mörkare timme. Från de skräckinjagande hemligheterna i Westeros historia till White Walkers sanna ursprung, mysterierna i Öst och de legendariska personer som heter Stark… det här är inte den berättelse som vi tror att vi känner till.”

Skulle prequelserien få grönt ljus av HBO kommer serien sändas tidigast under den senare delen av 2020, men mer troligt är 2021.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier