Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Advokaten” säsong 2 har premiär 2020 på Viaplay – nya detaljer om handlingen

Alexander Karim och Malin Buska spelar huvudrollerna i ”Advokaten” säsong 2, som har premiär 2020 på Viaplay. Foto: Anni Suikkanen/NENT Group

”Advokaten” med Alexander Karim och Malin Buska kommer tillbaka 2020 på Viaplay. Nu avslöjas nya detaljer om handlingen i säsong 2. 

NENT Group bekräftar återigen, denna gång i ett pressmeddelande, att ”Advokaten” kommer tillbaka med nya avsnitt 2020 på Viaplay. 

Precis som Spoiler alert kunde berätta i slutet av augusti fortsätter Alexander Karim och Malin Buska att spela huvudrollerna som syskonparet Frank Nordling och Sarah Khalil, samtidigt som danska skådespelarna Thomas Bo Larsen, Johannes Lassen och Nicolaj Kopernikus har bärande roller i säsong 2.

Som med första säsongen är Charlotte Lesche och Karin Gidfors även huvudförfattare för ”Advokaten” säsong 2. 

I pressmeddelandet från NENT Group avslöjas några nya detaljer om handlingen i säsong 2, som börjar där första omgången slutade. Frank Nordling står anklagad för ett mord han inte begått, samtidigt som han, som det heter i pressmeddelandet, ”plågas av skulden för sitt engagemang i ett kriminellt nätverk som redan kostat för många oskyldiga människors liv.”

I ett annat pressmeddelande från Viaplay går att läsa följande om vad som väntar: ”Första säsongen avslutades på ett minst sagt brutalt sätt och i den nervkittlande fortsättningen är hämnd bara förnamnet. Frank kan inte släppa skulden han känner inför sin roll i Thereses öde och påbörjar en utredning som leder honom djupt ned i ett ruttet, danskt rättssystem.”

Alexander Karim i en kommentar: 

”När vi var klara med säsong ett av ”Advokaten” sa jag att det var mitt livs mest givande roll. Det stämmer inte längre – säsong två står nu på första platsen. Franks resa den här säsongen har varit helt fantastisk. Det ska verkligen bli underbart att få dela det här med alla som följt serien.”

Thomas Bo Larsen, Alexander Karim, Malin Buska och Nicolaj Kopernikus är alla med i ”Advokaten” säsong 2. Foto: Jan Lönnberg/Viaplay

Geir Henning Hopland och Pontus Klänge regisserar ”Advokaten” säsong 2, som produceras av SF Studios med Ina Sohlberg och Nicklas Wikström Nicastro som producenter. Den senare säger i en kommentar: 

”Vi är otroligt peppade på att få ta Franks och Saras berättelser vidare under en andra säsong. Vi har byggt upp en värld med karaktärer som vi älskar att följa och är övertygade om att fortsättningen kommer att bli ännu mer spännande än den första säsongen.”

”Advokaten” säsong 2, som är på åtta avsnitt, har premiär 2020 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier