Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Avslöjar: Josephine Bornebuschs serie ”Älska mig” får säsong 2 på Viaplay

”Älska mig”, tv-serien som Josephine Bornebusch skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i, får en andra säsong. ”Älska mig” säsong 2 har planerad premiär hösten 2020 på Viaplay. Foto: NENT Group

Succé, Josephine Bornebusch. ”Älska mig”, som skådespelaren skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i, har inte bara sålts till USA, utan även förnyats för en andra säsong innan serien ens haft premiär. ”Det känns lite lätt overkligt”, säger Josephine Bornebusch. 

Josephine Bornebuschs ”Älska mig” har premiär 11 oktober på Viaplay. 

Nu kan Spoiler alert berätta att serien redan har förnyats och att ytterligare sex avsnitt ska spelas in under hösten. Säsong 2 har planerad premiär hösten 2020. 

Seriens huvudensemble – Bornebusch, Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Ia Langhammer, Görel Crona samt Gustav Lindh, Dilan Gwyn och Sofia Karemyr – medverkar även i de nya avsnitten.  

Fredrik Ljungberg, SVP för Viaplay originals på Nordic Entertainment Group, bekräftar mina uppgifter och säger i en kommentar: 

”Eftersom ”Älska mig” ännu inte har börjat sändas kan vi inte avslöja för mycket, mer än att serien håller så hög kvalitet att vi på NENT Group inte tvekade att förnya den. Josephine, teamet och skådespelarna har skapat en magisk första säsong och vi är inte på långa vägar färdiga med att följa de underbara karaktärernas jakt på lyckan.”

Josephine Bornebusch som Clara på en bild från ”Älska mig”, som har premiär 11 oktober på Viaplay. Foto: NENT Group
Sverrir Gudnason gör en av huvudrollerna i ”Älska mig”. Foto: NENT Group

”Älska mig” beskrivs som en varm dramakomedi om relationer och kärlek där tittarna får följa ”tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik”.

I serien spelar Josephine Bornebusch och Gustav Lindh syskonen Clara och Aron, medan Johan Ulveson och la Langhammer gör rollerna som deras föräldrar.

Clara, som är en framgångsrik läkare, har enligt en presstext ”gått vilse i nätdejtingens labyrinter”. Hon träffar då Peter, spelad av Sverrir Gudnason.

Josephine Bornebusch, som är seriens manusförfattare, regissör och huvudrollsinnehavare, berättar: 

– När jag skrev Clara tänkte jag att hon var en skön tjej som man ville hänga med. När vi började filma var det flera personer, inklusive jag själv, som upplevde henne som väldigt jobbig. Clara är strulig och velig, och man vill bara skaka om henne.

– Det som gör henne komplex är att hon är målmedveten och vet exakt vad hon vill, samtidigt som hon inte har en aning, för när hon får det hon vill ha, då börjar hon vackla, något som jag tror att det finns stor igenkänning i, både hos mig själv och hos andra. 

Du har skrivit och regisserat ”Älska mig” och du har även regisserat fyra avsnitt i nya säsongen av ”Solsidan”. Nu väntar säsong 2 av ”Älska mig”. Ser du det som att manus, regi och skådespeleri göder varandra?

– Det är många som säger ”gud, hur orkar du med det?”, med ibland kan jag känna att det är lättare att regissera det som man själv har skrivit, än att regissera andras material. Då är man så mån om att göra det exakt som de har skrivit, även om man själv hade velat göra det lite annorlunda, säger Josephine Bornebusch och fortsätter: 

– Med ”Älska mig” vet jag var rollfigurerna är på väg även om vi inte filmat kronologiskt, för jag har andats och skrivit och levt med serien och har haft väldigt tydliga bilder av hur den ska se ut när jag har skrivit manusen. 

Upplevde du att det var svårt att hitta rätt skådespelare för rollerna i ”Älska mig” eftersom det just är din egen serie?

– När jag skrev några av rollfigurerna såg från första rad vem jag vill ha, och så skrev jag utifrån det, även om de inte var tillfrågade. Alla de personerna tackade, tack gode Gud, ja till att vara med, vilket är otroligt förstås, säger Josephine Bornebusch och fortsätter: 

– Det som också är så viktigt när man jobbar ihop så länge, och som jag verkligen vill poängtera vikten av, är att det är sköna människor man har att göra med, som inte krånglar eller som är as och håller på. Vi gör det här för att det är kul, det är inte hjärnkirurgi, utan underhållning. När man är tillsammans dygnet runt i tre månader måste det vara skön stämning och där har jag fått full pott, för det har bara varit snällisar och det har varit så härligt. 

Josephine Bornebusch under inspelningen av ”Älska mig” säsong 1. Viaplays originalserie har förnyats för en andra säsong, som har planerad premiär hösten 2020. Foto: Frida Wendel/Viaplay

Det var i november förra året som Spoiler alert avslöjade att Viaplay beställt ”Älska mig”. På NENT Groups pressdag, där höstens serier och tv-program presenterades, meddelades att seriens första säsong har premiär 11 oktober. 

Som tidigare berättat planerar ABC en amerikansk version av ”Älska mig”.  ”Love me”, som den serien heter, kommer från Erin Cardillo och Richard Keith samt äkta paret Max Handelmans och Elizabeth Banks produktionsbolag Brownstone Productions liksom Warner Bros. TV, där Cardillos och Keiths bolag In Good Company ingår. Josephine Bornebusch är exekutiv producent för den amerikanska versionen. 

ABC har beställt en så kallad put pilot av ”Love Me”, något som i majoriteten av fallen innebär att en första säsong faktiskt blir av. 

”Älska mig” produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay och Film Capital Stockholm fund. Josephine Bornebusch har skrivit seriens manus och regisserar. 

”Älska mig” säsong 1 har premiär 11 oktober på Viaplay. Säsong 2 har premiär 2020. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Älska mig” på Viaplay