Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Viaplay förnyar ”Sagasagor” – säsong 2 har premiär 2020

Viaplay förnyar ”Sagasagor”. Säsong 2 har premiär 2020. Foto: Caroline Andersson. Illustration: Emma Göthner

”Sagasagor”, som baseras på Josefine Sundströms böcker, förnyas. Säsong 2 har premiär 2020 på Viaplay. 

”Sagasagor” fortsätter. Viaplay har förnyat serien som baseras på Josefine Sundströms böcker om Saga, som är en ”klok och envis femåring. Hon bor på Solrosvägen med sin allergiska mamma och småstressad pappa och vardagsproblematik tar stor plats i henne liv.” 

Precis som första säsongen är det SF Studios som producerar och Emma Göthner som är ansvarig för för illustrationerna. I en kommentar säger Josefine Sundström: 

”Jag är så oerhört glad och rörd över Sagasagor och dess mottagande. Att både barn och deras vuxna vill se mer av vår animerade serie är såklart en dröm. Att vi nu får göra 10 avsnitt till tillsammans med Viaplay och SF Studios känns stort.”

Niklas Larsson, som producerar ”Sagasagor” säsong 2 tillsammans med Emilia Widstrand, säger: 

”Under arbetet med första säsongen av ”Sagasagor” hade vi så himla kul. Saga är en helt fantastisk karaktär och teamet som vi fått ihop är underbart. Att få göra en säsong till är som en dröm”. 

Första säsongen av ”Sagasagor”, som är en originalserie på Viaplay, baseras på de två första böckerna om Saga Larsson: ”Sagasagor: Studsmatta, simskola och en borttappad tigertass” samt ”Sagasagor: Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand”.

”Sagasagor” säsong 2, som är på tio avsnitt, har planerad premiär 2020 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier