Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Adam Alsing, ”Markoolio” och Tony Rickardsson leder ”Top Gear Sverige” – premiär 2020 i Kanal 5

Adam Alsing, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson är programledare för ”Top Ger Sverige”, som har premiär 2020 i Kanal 5 och Dplay. Foto: Discovery Networks Sweden

Adam Alsing, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson. Det är trion som leder ”Top Gear Sverige” i Kanal 5 och Dplay. Det nya programmet har premiär 2020. ”Det här är ett drömprogram för mig,”, säger Adam Alsing i en kommentar. 

Det var i maj som Discovery Networks Sweden meddelade att man gör en svensk version av ”Top Gear”. Inspelningen av programmet, som passande och logiskt nog fått titeln ”Top Gear Sverige”, har nu börjat och sker runt om i Skandinavien. 

I ett pressmeddelande bekräftar Discovery Networks Sweden att det som beskrivs som en storsatsning ska ledas av Adam Alsing, Marko ”Markoolio” Lehtosalo samt Tony Rickardsson. 

”Det här är ett drömprogram för mig, jag har sett alla avsnitt av ”Top Gear” sedan det startade och jag älskar verkligen allt. Att dessutom få göra det tillsammans med Marko och Tony är en ynnest och jag är övertygad om att tittarna kommer älska det”, säger Adam Alsing i samma pressmeddelande. 

Marko ”Markoolio” Lehtosalo om att vara programledare för ”Top Gear Sverige”:

”Jag blev otroligt glad när jag fick frågan om att medverka i ”Top Gear”. Glad men samtidigt livrädd eftersom jag vet att vi stundtals skall köra världens snabbaste bilar. Jag har en otrolig vinnarskalle vilket ibland inte är till min fördel ur en säkerhetssynpunkt, speciellt inte om Adam och Tony mot all förmodan skulle ligga framför mig i ett race.”

Axel Eriksson, innehållsdirektör på Discovery Networks Sweden, har tidigare konstaterat att ”Top Gear Sverige” blir en Discoverys största satsningarna och ”en bärande pelare” i utbudet. 

Tony Rickardsson säger nu i en kommentar att det tittarna kan förvänta sig är något ”mer än bara ett motorprogram, det är massvis av skratt, tokerier och påhitt. Speedwaylegendaren säger också: 

”När den här chansen dök upp om att få leda ”Top Gear” tillsammans med Adam och Marko så var det ingen tvekan på att tacka nej. Jag har haft några av de absolut roligaste dagarna någonsin.”

”Top Gear Sverige är ett samarbete mellan BBC Studios, Banijay Group, Nordisk Film TV och Discovery Networks. Aron Gabrielsson är exekutiv producent för ”Top Gear Sverige” på Discovery Networks Sweden.

”Top Gear Sverige” har premiär 2020 på Kanal 5 och Dplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Kanal 5:s tv-serier