Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilderna från nya ”Solsidan” – det handlar säsong 6 om

”Solsidan” säsong 6 har premiär 6 oktober på C More och den 20 oktober i TV4. I huvudrollerna: Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh. Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4

Här är första bilderna från nya säsongen av ”Solsidan”, som har premiär 6 oktober på C More och 20 oktober i TV4. Samtidigt bekräftas också vad de tio nya avsnitten kommer handla om. 

Det var i oktober förra året som beskedet kom: Tre nya säsonger av ”Solsidan” skulle spelas in, för sändning 2019, 2021 respektive 2023. 

Seriens huvudensemble – Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh – bekräftades samtidigt som klara för den första av dessa tre omgångar. 

Sedan dess har premiärdatumen för ”Solsidan” säsong 6 släppts, och nu kommer de första bilderna från de tio nya avsnitten. 

Samtidigt, i ett pressmeddelande, bekräftar TV4 vad säsongen inledningsvis kommer handla om och att det har gått omkring ett och ett halvt år efter långfilmen när ”Solsidan” gör comeback i tv. 

Mia Skäringer och Felix Herngren spelar Anna och Alex i ”Solsidan”. Foto: TV4
Josephine Bornebusch och Johan Rheborg som Mickan och Fredde Schiller i ”Solsidan” säsong 6. Foto: TV4
Henrik Dorsin och Malin Cederbladh som Ove och Anette Sundberg. Foto: TV4

I pressmeddelandet går att läsa: ”Alex och Anna är återförenade och Annas skådespelarkarriär tar ordentlig fart när hon lyckas få en huvudroll i en stor kostymfilm. Fredde får ett uppvaknande och tar ett sabbatsår från jobbet för att ägna sig åt sina bortglömda hobbies – något som är mindre populärt hos Mickan.”

Vidare: ”Samtidigt har Mickan huvudvärk över ett nyinflyttat par på Solsidan – Suzy och Erik – vars popularitet bland Freddes och Mickans vänner ökar. Ove och Anette tar hand om Lill-Mauritz (Freddes ”lillebror”) samtidigt som de bestämmer sig för att hyra ut sitt hus med en ny uppfinningsrik metod.”

”Solsidan” säsong 6 är på tio avsnitt, alla 22 minuter långa. Utöver att spela ”Mickan” Schiller regisserar Josephine Bornebusch  även fyra avsnitt i säsongen. Emma Bucht, Hasse Ingemansson och Eddie Åhgren har även tagit upp regipinnen. De nya avsnitten är skrivna av Moa Herngren, Tove Eriksen Hillblom, Niclas Carlsson och Jacob Seth Fransson. 

”Solsidan” säsong 6 produceras av FLX och Jarowskij, i en samproduktion mellan TV4 och C More, FLX och Jarowskij. Emma Nyberg är producent för serien.

”Solsidan” säsong 6 har premiär 6 oktober på C More och den 20 oktober i TV4. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alet på Facebook för det senaste om ”Solsidan”

”Solsidan” säsong 6 är skriven av Moa Herngren, Tove Eriksen Hillblom, Niclas Carlsson och Jacob Seth Fransson. På bilden: Johan Rheborg. Foto: TV4
”Solsidan” säsong 6 har premiär 6 oktober på C More och den 20 oktober i TV4. På bilden: Henrik Dorsin. Foto: TV4.