SPOILER ALERT

Lisa Langseth regisserar Netflix nya svenska originalserie – så blir ”Kärlek & anarki”

Efter ”Störst av allt”: Lisa Langseth regisserar Netflix nya svenska originalserie. Serien, som har fått titeln ”Kärlek & anarki”, är skriven av bland andra Alex Haridi och Langseth och produceras av FLX. Inspelningen är planerad i börja i januari. ”Detta har varit mitt drömprojekt under många år”, säger Lisa Langseth.

Netflix har beställt en ny svensk originalserie som Lisa Langseth regisserar. Serien, som är på åtta avsnitt, har fått titeln ”Kärlek & anarki” och produceras av FLX, samma produktionsbolag som gjorde ”Störst av allt”.

”Detta har varit mitt drömprojekt under många år. Efter att ha arbetat med den här berättelsen hemma på min kammare är jag så otroligt glad över att få se den komma till liv tillsammans med ett fantastiskt team. Jag har världens bästa jobb”, säger Lisa Langseth i en kommentar.

I ett pressmeddelande skriver Netflix följande om handlingen: ”Serien kretsar kring Sofie, en karriärdriven konsult och gift tvåbarnsmamma. När Sofie får i uppdrag att modernisera ett anrikt bokförlag träffar hon den yngre it-teknikern Max, och en oväntad lek tar vid. I smyg börjar Sofie och Max utmana varandra att göra saker som ifrågasätter sociala regler. Det börjar oskyldigt, men i takt med att leken blir allt mer vågad, får den också oanade konsekvenser.”

Tesha Crawford, Director of International Originals Netflix Northern Europe, säger:

”Vi kände direkt att detta kvinnoledda projekt lät spännande. Berättelsen följer en stark kvinnlig karaktär och vi är även glada att få arbeta tillsammans med begåvade Lisa Langseth och få fortsätta vårt fina samarbete med FLX. Vi ser fram emot att få skapa denna serie tillsammans med detta fantastiska team.”

Lisa Langseth regisserar ”Kärlek & anarki”, Netflix nya svenska originalserie som produceras av FLX. Foto: Netflix

Lisa Langseth har tidigare gjort filmerna ”Till det som är vackert”, ”Hotell” och ”Euphoria”. Bland manusförfattarna för ”Kärlek & anarki” finns Alex Haridi, som tidigare skrivit ”Blå ögon” och ”Äkta människor” och som var avsnittsförfattare på ”Störst av allt”.

Frida Asp och Fatima Varhos, som likt ”Störst av allt” producerar ”Kärlek & anarki”, säger i en gemensam kommentar:

”Det är en dröm som går i uppfyllelse att få fortsätta vårt fina samarbete med Netflix, med ett projekt som ”Kärlek & anarki”, och dessutom få förmånen att arbeta tillsammans med Lisa Langseth, en av Sveriges mest intressanta och begåvade regissörer. Vi är så glada över att Netflix vågar och har förtroende för oss och denna originalidé – vi kommer ha så roligt.”

Pontus Edgren och Martina Håkansson är exekutiva producenter för ”Kärlek & anarki”, som har planerad inspelningsstart i januari. ”Kärlek & anarki” har inget bekräftat premiärdatum på Netflix. Det är inte heller klart vilka skådespelare som medverkar i serien. 

Dagens Nyheter var först med att rapportera om ”Kärlek & anarki”.

”Kärlek & anarki” är den tredje svenska originalserien som Netflix beställt. Först ut var ”Störst av allt”, som hade premiär i april.

I juni bekräftades att SF Studios producerar en serie på sex avsnitt som utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i Jens Lapidus ”Snabba Cash”-trilogi.

Serien, som har planerad inspelningsstart 2020, har Lapidus utvecklat tillsammans med manusförfattaren Oskar Söderlund. Producent är Nicklas Wikström Nicastro, som tidigare, bland mycket annat, producerat ”En man som heter Ove”. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix serier och filmer