Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Niklas Ekstedt gör ny originalserie för Viaplay – ”Food & Fire” har premiär hösten 2019

Niklas Ekstedt gör ett nytt tv-program för Viaplay. ”Food & Fire” har premiär hösten 2019. Foto: NENT Group

Niklas Ekstedt gör en ny originalserie på Viaplay. ”Food & Fire”, som är på sex avsnitt, har premiär under hösten. ”Vi är otroligt stolta över samarbetet med Niklas, som är en matvisionär i världsklass, och som samtidigt har förmågan att förmedla sina känslor och passion till tittarna”, säger Fredrik Ljungberg, programdirekt på Viaplay.

Förra året gjorde Niklas Ekstedt matlagningsprogrammet ”Four hands menu” för Viaplay. 

Nu har den svenska stjärnkocken kokat ihop en ny originalserie som har premiär under hösten. 

”Food & Fire” spelas in på engelska och Ekstedt besöker Baskien, Texas, Finland, Peru, Istanbul och Neapel, för att berätta och undersöka den lokala kulturen kring analog matlagning, det vill säga där eld och glöd står i centrum. 

”Eld har alltid fascinerat mig. Eld kan förändra smaken på mat totalt. Att laga mat över eld och glöd är något man aldrig kommer att tröttna på, det är lite som att stå vid ett hav, tid och rum försvinner”, säger Niklas Ekstedt i en kommentar och fortsätter: 

”Det finns en stark konservatism kring elden, det är ovanligt få som är kreativa när de lagar mat med eld, varje region har sitt uråldriga sätt. I ”Food & Fire” vill jag bryta den koden och försöka förstå vad som gör varje kultur så speciell.”

Niklas Ekstedt står som upphovsman för ”Food & Fire”, ett program som han skapat i samarbete med utvecklingsbolaget Banijay Factory. Mastiff producerar. 

Fredrik Ljungberg, programdirekt på Viaplay: 

”Vi är otroligt stolta över samarbetet med Niklas, som är en matvisionär i världsklass, och som samtidigt har förmågan att förmedla sina känslor och passion till tittarna. I ”Food & Fire” lyckas han förena två av människans äldsta behov i lägerelden och historieberättandet. Niklas berättande ligger helt i linje med den passion och storytelling vi söker i alla våra projekt.”

”Food & Fire” har premiär under hösten på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier