Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Nya detaljer om handlingen i ”Hamilton” i TV4 – Krister Henriksson, Nina Zanjani bekräftade

Jakob Oftebro spelar huvudrollen som Carl Hamilton i ”Hamilton”, serien som har premiär 2020 på TV4 och C More. Även Krister Henriksson och Nina Zanjani gör betydande roller. Foto: Dramacorp-Pampas Studios

”Hamilton” är TV4:s och C Mores nya originalserie med Jakob Oftebro i huvudrollen. Nu meddelas att även Krister Henriksson och Nina Zanjani medverkar i serien, samtidigt som flera nya detaljer i handlingen har blivit kända. ”Det här är den första riktiga internationella spionthriller som har kommit från Skandinavien, med en stark och distinkt röst och en visuell identitet, i samma anda som ”Tre dagar för Condor” och ”Alla presidentens män”, säger exekutive producenten Patrick Nebout. 

”Hamilton” har svensk premiär 2020 på C More och TV4, men världspremiär, det blir det på MIPCOM 2019 i Cannes i mitten av oktober. 

I samband med att detta offentliggjordes bekräftades också att Krister Henriksson och Nina Zanjani har bärande roller i serien, precis som amerikanska skådespelaren Rowena King. 

Tidigare har Spoiler alert kunnat bekräfta att Katia Winter, känd bland annat från tv-serierna ”Sleepy Hollow” och ”Dexter”, har en betydande roll i ”Hamilton”.  

Som kanske bekant: Det var i maj förra året som norska skådespelaren Jakob Oftebro, 33, skadades under inspelningen av ”Hamilton”. 

Produktionen av serien, som först var planerad att ha premiär 2019 på C More och TV4, pausades under obestämd tid efter att Oftebro, som spelar Carl Hamilton, skadats i samband med en scen som involverade en molotovcocktail. Olyckan resulterade i brännskador och en längre konvalescens. 

Under den produktionspaus som varade i cirka ett år gjordes en del förändringar, bland annat har manus och andra delar av serien setts över, vilket resulterade i att Erik Leijonborg tog över som huvudregissör.

När ”Hamilton” beställdes berättades att serien skulle ta avstamp i det tillfälle när Carl Hamilton ”rekryteras till att bli hemlig agent och hans första uppdrag i Europa, med ökade spänningar mellan USA och Ryssland som bakgrund.”

Nu avslöjar Dramacorp-Pampas Studios mer om handlingen. I ett pressmeddelande går att läsa Carl Hamilton är upptagen av en utredning efter en terrorattack när ”nyckelplatser i Sverige ansätts av cyberattacker som kräver särskilda och sofistikerade kunskaper”. 

Vidare om handlingen: ”Trots att Hamilton har lämnat den svenska underrättelsetjänsten försvarar han sitt land och finner sig snart vara i mitten av ett livsfarligt uppdrag mot en osynlig fiende, där spåren leder till de ryska, svenska och amerikanska underrättelsetjänsterna”. 

Patrick Nebout, exekutiv producent för ”Hamilton”, säger i en kommentar att ”Hamilton” inte är som ”vilken skandinavisk nordic noir-serie som helst”. Han fortsätter: 

”Det här är den första riktiga internationella spionthriller som har kommit från Skandinavien, med en stark och distinkt röst och en visuell identitet, i samma anda som ”Tre dagar för Condor” och ”Alla presidentens män”.”

Erik Leijonborg, som tidigare regisserat ”Tusenbröder” och stått bakom kameran för flertalet ”Maria Wern”-avsnitt samt bland annat regisserat ”Tjockare än vatten”, ”Farang” och ”The Last Kingdom”, är konceptuerande regissör för ”Hamilton”. Även Lisa Farzaneh och Per Hanefjord regisserar. Petter Rosenlund är seriens huvudförfattare.

Martina Stöhr och Petra Jönsson är producenter för ”Hamilton”, vars första säsong är på tio avsnitt och har svensk premiär 2020 på C More och TV4. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Hamilton” på C More och TV4