Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för Josephine Bornebuschs serie ”Älska mig” på Viaplay

Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason på en bild från ”Älska mig”, som har premiär 11 oktober på Viaplay. Josephine Bornebusch har även regisserat och skrivit seriens manus. Foto: Viaplay

Josephine Bornebuschs serie ”Älska mig” har fått ett premiärdaum. Serien, som är på sex avsnitt och där även Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Gustav Lindh och Görel Crona finns på rollistan, börjar sändas 11 oktober på Viaplay.  

I november förra året avslöjade Spoiler alert att Viaplay beställt ”Älska mig”, en ny originalserie som Josephine Bornebusch regisserat, skrivit manus till samt spelar huvudrollen i. 

Nu finns ett premiärdatum. 

Den 11 oktober har ”Älska mig” premiär på Viaplay. Serien, som är på sex avsnitt, beskrivs som en varm dramakomedi om ”relationer och kärlek där vi får följa tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik.”

Josephine Bornebusch gör en av huvudrollerna, medan Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Ia Langhammar, Görel Crona samt Gustav Lindh, Dilan Gwyn och Sofia Karemyr finns på rollistan. 

Mer om handlingen: Bornebusch gör rollen som Clara, en framgångsrik läkare som ”gått vilse i nätdejtingens labyrinter”. Hon träffar då Peter, spelad av Sverrir Gudnason. 

Johan Ulveson gör rollen som Claras pappa, som kämpar med sitt dåliga samvete över ”känslor från ett oväntat håll”, medan Gustav Lindh spelar Claras lillebror Aron som är ”säker på att han hittat sin stora kärlek”. 

Gustav Lindh, Johan Ulveson och Josephine Bornebusch i ”Älska mig”. Foto: Viaplay

Som Spoiler alert tidigare berättat planerar amerikanska ABC en serie baserad på Bornebuschs ”Älska mig”.  

”Love me”, som den amerikanska serien heter, kommer från Erin Cardillo och Richard Keith samt äkta paret Max Handelmans och Elizabeth Banks produktionsbolag Brownstone Productions liksom Warner Bros. TV, där Cardillos och Keiths bolag In Good Company ingår. Josephine Bornebusch är exekutiv producent för den amerikanska versionen. 

ABC har beställt en så kallad put pilot av ”Love Me”, något som i majoriteten av fallen innebär att en första säsong faktiskt blir av. 

”Älska mig” produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay och Film Capital Stockholm fund. Josephine Bornebusch har skrivit seriens manus och regisserar de sex avsnitten. 

”Älska mig” har premiär 11 oktober på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier