SPOILER ALERT

De spelar huvudrollerna i ”Utmark” – ny originalserie på HBO Nordic

”Utmark” är en ny originalserie på HBO Nordic där Tobias Santelmann, Marie Blokhus, Alma Günther och Stig Henrik Hoff spelar huvudrollerna. Foto: Agneta Brun/HBO Nordic

HBO Nordics ”Utmark” har hittat sin huvudensemble. Tobias Santelmann, Marie Blokhus, Alma Günther och Stig Henrik Hoff spelar huvudrollerna i serien, som är på åtta avsnitt och nu har börjat spelas in. 

Det var i juli som HBO Nordic bekräftade att man beställt en ny originalserie i ”Utmark”, skapad av danska författaren och mångsysslaren Kim Fupz Aakeson. 

Nu meddelar man i ett pressmeddelande att Tobias Santelmann, Marie Blokhus, Alma Günther och Stig Henrik Hoff ska spela huvudrollerna samt att inspelningen har börjat. 

Producenten Finn Gjerdrum på Paradox säger i en kommentar: 

”Kim Fupz Aakesons karaktärer är så nyanserade och fyllda av motsägelser, vilket kräver fantastiska skådespelare. Så vi är förstås väldigt glada för att vi har en ensemble som har förmågan att gestalta både komplexa karaktärer och samtidigt ha komisk tajming.”

”Utmark” beskrivs som ett ”udda komedidrama” och utspelar sig i en liten norsk stad dit en lärare flyttar med hopp om att starta om på nytt. 

Vidare om handlingen: ”Ett får ligger lemlästat. En hund springer lös. En hustru lämnar sin man. Så börjar en kedja av hämnd som rör upp hela bygden. En korrupt polis, en alkoholiserad herde, en naturälskande spritsmugglare, en Gudshatande pastor, en sörjande hallick…alla känner alla i detta isolerade hörn av norra Norden. En dag kommer en optimistisk ny skollärare till staden, i hopp om en nystart. Men stämningen här är underlig och vild. Och det går inte alltid så bra för främlingar på den här platsen…”. 

Kim Fupz Aakeson har tidigare bland annat skrivit filmerna ”En ganska snäll man” och ”En iskall jävel”, i vilka Stellan Skarsgård spelar huvudrollerna. Kim Fupz Aakeson är även upphovsman till danska serien ”Restaurangen”. 

Dagur Kári regisserar ”Utmark”. Den isländska regissören har tidigare gjort filmer som ”Noi the Albino”, ”Dark horse” och ”The Good Heart”. Finn Gjerdrum och Stein Kvae på norska produktionsbolaget Paradox producerar ”Utmark”. 

Inspelningen av ”Utmark” är nu igång och sker bland annat i Oslo, Røros och Os. Exekutiva producenter är Hanne Palmquist, Steve Matthews och Antony Root för HBO Europe.

Ännu finns inget premiärdatum för ”Utmark” på HBO Nordic. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier