Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Colin Nutleys ”Bröllop, begravning och dop” förnyas – klart med säsong 2 i TV4 och C More

”Bröllop, begravning och dop” av Colin Nutley får säsong 2. Med i de nya avsnitten är bland andra Helena Bergström, Molly Nutley, Maria Lundqvist och nykomlingen Helena af Sandeberg. Foto: Linus Hallsenius/TV4

TV4 och C More har beställt en ny säsong av Colin Nutleys ”Bröllop, begravning och dop”. Huvudensemblen, med Helena Bergström, Maria Lundqvist och Molly Nutley i spetsen, är med även i de nya avsnitten. Bland nykomlingarna finns Helena af Sandeberg. 

Bonnier Broadcasting beställer en ny säsong av Colin Nutleys miniserie ”Bröllop, begravning och dop”. Inspelningen av de nya avsnitten börjar inom kort i Ulricehamn. Ännu finns inget premiärdatum för säsong 2. 

Bekräftat är att ensemblen i miniseriens första säsong – Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Johan H:son Kjellgren, Philip Zandén, Marie Göranzon, Andreas T Olsson, Alexander Karim, Jonathan Fredriksson, Jan Malmsjö och Peter Harryson – alla kommer medverka i säsong 2. 

Bland nykomlingarna i säsong 2 märks Helena af Sandeberg och Klas Wiljergård. Precis som med första säsongen har Colin Nutley skrivit och kommer regissera seriens andra omgång, som är på fyra avsnitt.

”När man gör en dramaserie är det givetvis med förhoppningen att människor ska titta. Gensvaret från publiken efter säsong ett har varit otroligt varmt. Att spela in serien var så glädjefullt, så att säga ja till att göra säsong två var en no-brainer”, säger Colin Nutley i en kommentar. 

Elin Kvist är exekutiv producent för ”Bröllop, begravning och dop” på TV4 och C More och säger: 

”Efter en fantastisk första säsong är vi nog många som längtar tillbaka till karaktärerna i ”Bröllop, begravning och dop”. Det finns få som kan berätta historier med så stor igenkänning och starka känslor som Colin Nutley, vilket det otroliga publikmottagandet skvallrar om. Och med det här fantastiska uppstället av skådespelare tror jag att vi kan förvänta oss en andra säsong som berör tittarna minst lika mycket som den första.”

Premiären av Colin Nutleys miniserie ”Bröllop, begravning och dop” sågs av 1,3 miljoner tittare i Tv4. Nu har serien förnyats för en andra säsong. Foto: TV4

Första säsongen av ”Bröllop, begravning och dop” hade premiär i februari, först på C More och sedan i TV4. Premiäravsnittet räknade in 1 330 000 tittare i TV4, vilket med tittningen på TV4 Play gjorde att det var fler än 1,5 miljoner som såg det första av de fyra avsnitt som utgör säsong 1. Till detta tillkommer även den sammanlagda tittningen på C More. 

Första säsongen av ”Bröllop, begravning och dop” handlar om två familjer som ”flätas samman när Meja (Molly Nutley) och Sunny (Angelika Prick) väljer att gifta sig på den svenska landsbygden. Tio minuters ohämmad dårskap under deras bröllop leder till en årslång resa som vänder upp och ner på allas liv.”

”Bröllop, begravning och dop” produceras av Sweetwater och är samproduktion mellan C More och TV4, Nordisk Film och Film i Väst.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier