Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

”Åreakuten” ny originalserie på Viaplay – planerad premiär 2020

”Åreakuten” är en ny dramaserie på Viaplay med planerad premiär 2020. på rollistan: Göran Gillinger, Karin Bengtsson, Mårten Svedberg, Tiril Wishman Eeg-Henriksen och Nadja Halid. Foto: Malin Göransson/Viaplay

Viaplay spelar in ett nytt sjukhus- och räddningsdrama. ”Åreakuten”, som är titeln på serien, är på tio avsnitt och har planerad premiär 2020. 

Spoiler alert kan nu berätta om ”Åreakuten”, en ny svensk serie som beskrivs som ett ”relationsorienterat sjukhus- och räddningsdrama”.

Serien följer personalen på hälsocentralen, polisen och räddningstjänsten i det som ska vara en ”dramatiserad, fiktiv version av verklighetens hjältar”. 

Inspelningen av seriens exteriöra scener är avslutad och skedde på plats i Åre. Under hösten fortsätter inspelningen, men då i ett studiobygge.  

På rollistan och i bärande roller finns Göran Gillinger, Karin Bengtsson, Mårten Svedberg, Tiril Wishman Eeg-Henriksen och Nadja Halid. 

”Åreakuten”, vars första säsong är på tio avsnitt, produceras av SF Studios. Henrik Sylvén och Joakim Hansson är seriens upphovsduo och Sylvén dess huvudförfattare. Lena Koppel regisserar de första fem avsnitten, medan Richard Jarnhed tar hand om de fem sista. 

Fredrik Ljungberg är programdirektör på Viaplay och säger i en kommentar: 

”Det har länge saknats ett bra episoddrama i Norden och det känns kul att vi på Viaplay ligger i framkant med att kunna erbjuda den typen av innehåll till våra tittare redan under 2020. Vi är väldigt stolta över möjligheten att tillsammans med SF Studios få producera denna fantastiska dramaserie.”

När Viaplay ska beskriva vad som väntar i ”Åreakuten” skriver man bland annat att Åres ”vackra landskapet kommer med ett pris, där farorna i fjäll och vildmark dagligen tvingar ut våra karaktärer till djärva räddningsuppdrag.” 

Vidare: ”Med så mycket utmaningar på liv och död kan det vara svårt att hinna med fungerande relationer. Starka känslor som kärlek och åtrå kan rent av vara i vägen. Men om man nu blir kär mot sin vilja, vad gör man då?”

”Åreakuten” har planerad premiär 2020 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier