Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Besatt” ny norsk originalserie på Viaplay – premiär 31 oktober

”Besatt” är en ny norsk originalserie med Anders Danielsen Lie och Anders Baasmo Christiansen i huvudrollerna. Premiär 31 oktober på Viaplay. Foto: NENT Group

NENT Group bekräftar nu en ny norsk originalserie. ”Besatt”, som serien heter, har premiär på Viaplay 31 oktober. 

Det är i ett pressmeddelande som NENT Group bekräftar att man lagt vantarna på norska serien ”Besatt”. Anders Danielsen Lie och Anders Baasmo Christiansen spelar huvudrollerna, medan Rune Denstad Langlo och Eirik Svensson har regisserat. Upphovsperson och huvudmanusförfattare är Megan Gallagher.

Premissen för ”Besatt” är att fyra unga norrmän hittas döda i en tom simbassäng. Poliserna Max (Anders Danielsen Lie) och Sander (Anders Baasmo Christiansen) börjar utreda det som beskrivs som ”ett bisarrt fall” och som gör att de står ”ansikte mot ansikte med deras egna demoner” samtidigt som en ”mörk kedja att mer och mer oförklarliga händelser” följer på varandra.

”Besatt” är NENT Groups första norska originalserie sedan ”Wisting”, som enligt samma pressmeddelande är Viaplays mest framgångsrika originalserie hittills i Norden. Sedan tidigare är det känt att NENT Group även beställt norska originalserien ”Kommando”, som regisseras av Per-Olav Sørensen.

”Besatt” produceras av Miso Film och har premiär 31 oktober på Viaplay.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier