Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Succession” på HBO Nordic fortsätter – förnyas för säsong 3

”Succession” har förnyats för en tredje säsong som har förväntad premiär 2020 på HBO Nordic. På bilden: Jeremy Strong och Sarah Snook. Foto: HBO Nordic

”Succession” fortsätter. HBO har förnyat Jesse Armstrongs serie för en tredje säsong med förväntad premiär 2020.

Dramatiken kring familjen Roy är inte nära att ta slut. HBO har nu förnyat serien med bland andra Jeremy Strong, Sarah Snook och Kieran Culkin för en tredje omgång avsnitt. Dessa förväntas ha premiär någon gång under 2020.

”Vi kan inte vänta på att få se hur de komplexa rollfigurer som Jesse Armstrong har skapat ska fortsätta navigera denna fängslande och hänsynslösa värld som tillhör de som är enormt rika. Skärningspunkten mellan politik och media i samtiden är allt tydligare, och då är ”Succession” en särskilt genomträngande insyn i hur det fungerar i denna elitistiska, inflytelserika och grymma del av samhället”, säger Francesca Orsi, executive vice president på HBO Drama, i en kommentar.

”Succession” hade urpremiär sommaren 2018 och sänds på HBO Nordic i Sverige.

Serien är ett familjedrama som med bitande satir berättar om familjen Roy, där patriarken Logan Roy (Brian Cox) leder Waystar Royco, ett familjeägt internationellt mediaföretag. De vilt dysfunktionella familjemedlemmarna brottas inledningsvis med vem som ska ta över faderns imperium.

”Succession” säsong 2 rullar just nu och fortsätter där första omgången slutade. Då, enligt ett pressmeddelande, ser ”framtiden alltmer osäker ut” för familjen Roy samtidigt som ”deras förflutna hotar att förgöra dem en gång för alla”.

På rollistan finns Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen, Peter Friedman, Rob Yang, J. Smith Cameron, Dagmara Dominczyk och Arian Moayed samt Holly Hunter, som är gästskådespelare i andra säsongen.

Jesse Armstrong är upphovsman till och huvudförfattare för ”Succession”. Bland andra Adam McKay, Mark Mylod, S. J. Clarkson har regisserat seriens avsnitt. 

”Succession” säsong 2 sänds i skrivande stund på HBO Nordic med nya avsnitt varje måndag.

”Succession” säsong 3 förväntas ha svensk premiär 2020 på HBO Nordic.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier