Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4 spelar in ny säsong av ”Maria Wern” med Eva Röse och Erik Johansson

Eva Röse spelar Maria Wern i TV4:s och C Mores populära långkörare ”Maria Wern”, som nu får ytterligare en säsong. Foto: TV4

Spoiler alert kan nu berätta att TV4 har beställt en ny säsong av ”Maria Wern” med Eva Röse och Erik Johansson. Inspelningen börjar inom kort på Gotland. Ännu finns inget premiärdatum för de nya avsnitten. 

Maria Wern kommer tillbaka. 

TV4 och C More bekräftar nu för Spoiler alert att man har beställt en ny säsong av den populära långköraren. Inspelningen av de nya avsnitten drar igång inom kort, samtidigt som det ännu inte finns någon officiellt eller planerat premiärdatum. 

Elin Kvist, exekutiv producent för ”Maria Wern”, säger: 

– Äntligen kommer polisgänget på Gotland tillbaka! ”Maria Wern” är en av våra mest folkkära serier, med en huvudkaraktär som Eva Röse har fått svenska folket att älska under tio års tid. Det är häftigt med en serie som publiken så tydligt vill återvända till säsong efter säsong och vi hoppas att de kommer att gilla vad de ser även denna gång. 

De nya avsnitten blir åttonde säsongen för ”Maria Wern”, och Eva Röse spelar fortsatt huvudrollen.

Röse har även varit med under manusarbetet för den nya omgången. Bekräftat är också att Erik Johansson fortsätter att spela rollfiguren Sebastian. 

Erik Johansson och Eva Röse på en bild från ”Maria Wern”. Foto: TV4

Den senaste säsongen av ”Marie Wern”, seriens sjunde, sändes i åtta avsnitt på TV4. I snitt sågs varje avsnitt av 917 000 tittare. På TV4 Play var genomsnittet 132 500 tittare per avsnitt. 

I C More sändes säsongen som fyra långfilmer – ”Den eld som brinner”, ”Ringar på vattnet”, ”Viskningar i vinden” och ”Jord ska du åter vara” – men för dem vill Bonnier Broadcasting inte dela med sig av tittarsiffror.  

”Maria Wern” säsong 8 börjar spelas in inom kort på Gotland. Som tidigare kommer säsongen att sändas som åtta avsnitt i TV4 och som fyra filmer i C More.

Inger Scharis, Eva Röse, Jimmy Lindgren, Peter Lindmark och Jonna Bolin-Cullberg har skrivit manus, medan Lisa Ohlin och Johan Lundin regisserar de nya avsnitten.   

Johanna Wennerberg på Warner Bros. Sverige är säsongens producent. 

Ännu finns inget officiellt eller planerat premiärdatum för ”Maria Wern” säsong 8 i C More eller TV4.