Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avslöjar: SVT beställer ny ungdomsserie – så här blir ”12:13”

 

Spoiler alert kan nu berätta att SVT beställt en ny ungdomsserie med titeln ”12:13”. Serien beskrivs som en ”skräckis i skolmiljö” och har planerad premiär 2020. 

SVT fortsätter att satsa på nya dramaserier för ungdomar. 

Spoiler alert kan nu berätta om det senaste projektet, ”12:13”, som spelades in under sommaren.

David Wramneby på Silvio Entertainment är upphovsman och har även skrivit samt regisserar serien. SVT har beställt 50 avsnitt av ”12:13”, där varje avsnitt är mellan 4 och 13 minuter långt. 

”12:13” beskrivs som en ”skräckis i skolmiljö” och premissen för serien är att fyra ungdomar i årskurs 6 hittar en mobiltelefon i skolans matsal. Den mystiska person som äger mobilen är den som är ansvarig för skolans snackis: Klockan 12.13 och mitt under matrasten publiceras ett smygtaget foto på någon i årskurs 6.

I mobilen finns även opublicerade bilder på de fyra personer som hittade telefonen – bilder som de inte vill att någon ska få se. Därför börjar kvartetten samarbeta för att sätta stopp för de smygtagna bilderna, samtidigt som kontot som publicerar dem blir mer och mer aktivt. 

Och som går det att läsa i en beskrivning av serien: ”Att inneha mobiltelefonen kan vara en välsignelse, men också en förbannelse – om du inte följer dess instruktioner…”. 

Lisa Andrae är SVT:s projektledare för ”12:13”, som produceras av Anders Rönnberg på Silvio Entertainment. 

”12:13” har planerad premiär 2020 i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program