Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Netflix beställer dansk originalserie baserad på Søren Sveistrups roman ”Kastanjemannen”

Netflix fortsätter att beställa nordiska serier. Nu handlar det om en dansk originalserie som fått titeln ”The Chestnut man” och som baseras på Søren Sveistrups roman ”Kastanjemannen”. 

Efter ”The Rain”, ”Störst av allt”, några norska originalserier samt den kommande svenska serien som utspelar sig tio år efter händelserna i Jens Lapidus ”Snabba Cash”-triologi har Netflix nu beställt ytterligare en nordisk originalserie. 

Den här gången handlar det om en serie på sex avsnitt baserad på Søren Sveistrup roman ”Kastanjemannen”, som kom på svenska tidigare i år.  

Inspelningen är planerad att starta i Danmark 2020 och görs i samarbete med SAM Productions, som också står bakom Netflix kommande norska originalserie ”Ragnarok”. 

I ett pressmeddelande berättar Netflix att ”The Chestnut man” utspelar sig ”i en lugn förort till Köpenhamn, där polisen gör en fruktansvärd upptäckt en blåsig oktobermorgon.” 

Vidare, när Netflix beskriver handlingen i serien: ”En ung kvinna hittas brutalt mördad på en lekplats, hennes ena hand saknas och ovanför henne hänger en liten gestalt gjord av kastanjer. Den ambitiösa unga kriminalaren Naia Thulin tilldelas fallet tillsammans med sin nya partner, Mark Hess. De upptäcker snart ett mystiskt bevis tillhörande kastanjemannen – bevis kopplat till en tjej, dottern till politikern Rosa Hartung, som försvann ett år tidigare och antogs vara död.”

Søren Sveistrup är en av upphovsmännen till danska tv-serien ”Forbrydelsen”, som han också var huvudförfattare för. Han har även skrivit manus till ”Nikolaj og Julie”. I pressmeddelandet från Netflix säger Sveistrup: 

”Netflix har visat ett starkt, genuint intresse för min bok och jag är mycket glad över samarbetet och är säker på att Netflix kommer att vara den perfekta platsen för ”The Chestnut Man”.”

Tesha Crawford, som har titeln director Netflix International Originals Northern Europe, säger i en kommentar: 

”Efter framgången med ”The Rain” är vi glada att tillkännage vårt nästa danska original som kommer att bygga på den stora traditionen av Nordic Noir. Vi föll omedelbart för den starka historien och Sørens röst. Vi är glada att fortsätta samarbetet med SAM Productions och ser fram emot att visa ”The Chestnut Man” för vår globala publik.”

Ännu finns inget premiärdatum för ”The Chestnut man” på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix serier och filmer