Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Miljonsuccé för nya ”Fångarna på fortet” med Suzanne Reuter i TV4

”Fångarna på fortet” är tillbaka med nya avsnitt i TV4 och sågs av fler än en miljon tittare i nypremiären. På bilden, från vänster: Från vänster: Suzanne Reuters regissör Jonatan Blom Ramel, Agneta Sjödin, programmets exekutiva producent Jonathan Nordin och Suzanne Reuter. Foto: Foto: Gustav Hallén/TV4

Miljonsuccé, TV4. Fredagens nypremiär av ”Fångarna av fortet” sågs som mest av 1 140 000 tittare. 

”Fångarna på fortet” är en trotjänare som fortsätter leverera för TV4. 

I fredags hade tv-programmets nya säsong premiär och nu visar siffror från MMS att det som mest var 1 140 000 som tittade under sändningen. 

Genomsnittet i broadcast landade på 990 000 tittare och till det ska läggas de personer som tittade på programmet i TV4 Play eller på C More. 

Andelen tv-tittare som såg ”Fångarna på fortet” på fredagskvällen var 44,8 procent i TV4s huvudmålgrupp 15-64 år, något som är siffror som självklart bör jämföras med förra årets premiär, som då landade på 25,4 procent. 

”Fångarna på fortet” är ett klassiskt TV4-program som sändes första gången 1990. Avsnitten spelas in på Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust.

Nytt för i år är att Suzanne Reuter tagit över rollen som gåtställare. Skådespelarens rollfigur går under namnet Madame Fouras. 

Jonathan Nordin är exekutiv producent för ”Fångarna på fortet”. När Nordin ska förklara tittarsuccén säger han att han hade en bra känsla i kroppen inför fredagens premiär och fortsätter: 

– Suzannes rollkaraktär blev så uppskattad och våra nya celler har gjort spänningen sprider sig hela vägen hem till tv-sofforna. Hela teamet med Gunde, Agneta och alla i redaktionen har gjort ett superjobb för att flytta fram ”Fångarna på fortet” som det självklara fredagsmyset. Nu laddar vi för ett nytt program på fredag mellan Joakim och Jonna Lundell.

I säsongens första avsnitt av ”Fångarna på fortet” medverkade Glenn Hysén, Viktor Frisk och Margaux Dietz samt Tobias Hysén, Anis Don Demina och Renaida Braun. 

I veckans avsnitt tävlar Joakim Lundell, Dogge Doggelito och Kajsa Bergqvist mot Jonna Lundell, Ferry Svan och Jonas Hallberg. 

Under höstens resterande tre program syns bland andra Anders Bagge, Malin Berghagen, Chris Kläfford samt Sigrid Bernson och Robin Bengtsson. 

Gunde Svan och Agneta Sjödin är programledare för ”Fångarna på fortet”. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-program