Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Avslöjar: SVT beställer mer ”Sjukt oklar” – säsong 2 har planerad premiär 2020

Clara Henry som sin rollfigur Ellen i SVT:s serie ”Sjukt oklar”. Serien har nu förnyats och säsong 2 har planerad premiär 2020. Foto: Mikael Ginal/SVT

Spoiler alert kan nu berätta att SVT har förnyat ”Sjukt oklar” med Clara Henry för en andra säsong. Planerad premiär för de nya avsnitten är det 2020. 

Det var sommaren 2018 som SVT i ett pressmeddelande bekräftade att man beställt åtta avsnitt av ”Sjukt oklar”, en komediserie med Clara Henry i huvudrollen. 

Den 28 december samma år var det premiär i SVT Play, och förutom Clara Henry hittades Madeleine Martin, Elsa Forsberg, Anton Forsdik, Tina Pour Davoy, Christoffer Nordenrot, Lola Zackow, David Nzinga och Siri Fagerudd på rollistan. 

Nu kan jag berätta att en ny omgång avsnitt av ”Sjukt oklar” har beställts och att seriens andra säsong har planerad premiär 2020.

I första säsongen gör Clara Henry huvudrollen som Ellen, en tjej som beskrivs som ”en quitter, en som kastat sig in i saker men aldrig avslutat dem.”

Ellen hoppade av gymnasiet under vårterminen i trean. I stället: en planlös backpacker-resa. 

På Bali träffar hon Vera och de tillbringar några härliga och som det uttrycks i en beskrivningen av handlingen ”magiska dygn tillsammans”.   

Kort därefter åkte Ellen hem och tar beslutet att fejka sin egen identitet, låtsas vara sexton och gå om gymnasiet för att få ta studenten. En utmaning så klart, och värre blir det när ”Bali-Vera uppenbarar sig som Ellens nya lärare”. 

Inför inspelningen av första säsongen sa Clara Henry bland annat i en kommentar: 

”Ellen är impulsiv, klantig och livrädd för konflikter, men har en briljant verbal förmåga att kunna ordbajsa sig ur vilken situation som helst.”

”Sjukt oklar” säsong 2 har planerad premiär 2020 i SVT. Första säsongen finns tillgänglig på SVT Play. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program