Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum, nya bilder för ”Vår tid är nu” säsong 3 – så blir nya avsnitten

Hedda Stiernstedt och Mattias Nordkvist på en bild från ”Vår tid är nu” säsong 3, som har premiär 28 oktober i SVT och på SVT Play. Foto: Johan Paulin/SVT

Nu kan Spoiler alert visa ett antal exklusiva bilder från sista säsongen av ”Vår tid är nu” och berätta om nya detaljer i handlingen. De nya avsnitten med Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Adam Lundgren, Mattias Nordkvist och Josefin Neldén har premiär 28 oktober i SVT.

Nattklubbsdrottning. 

Så beskrivs Hedda Stiernstedts rollfigur Nina Löwander i det som är tredje och sista säsongen för ”Vår tid är nu”. 

Nu har Spoiler alert fått bekräftat att de åtta avsnitten har premiär 28 oktober i SVT och SVT Play, och kan samtidigt visa ett antal nya bilder på huvudrollsinnehavarna av familjedramat. 

”Vår tid är nu” säsong 3 börjar 1968 och slutar 1971. Den mest genomgripande förändringen i Djurgårdskällarens historia sker i början av säsongen. Vad detta innebär är att Nina är på väg att nattklubb. I detta uppmuntras hon av Calle, medan Peter och Ester naturligtvis ser det som ett hot mot deras verksamhet. 

För ”Maggan” Nilsson väntar också mycket nytt, då Britt Gahn peppar på hennes hennes karriärsteg, men när ”Maggans” tidigare kärlek Lilly åter dyker upp i hennes liv riskerar det mesta att förändras och det snabbt. 

”Vår tid är nu” säsong 3 har premiär 28 oktober i SVT och SVT Play. Foto: Johan Paulin/SVT
Hedda Stiernstedts rollfigur Nina Löwander beskrivs som en nattklubbsdrottning i det som är tredje och sista säsongen för ”Vår tid är nu”. Till sin hjälp har hon dottern Christina, spelad av Julia Heveus. Foto: Johan Paulin/SVT

Som Spoiler alert tidigare berättat kommer de rollfigurer som var småbarn i första säsongen, som Maggans son Uno och Ninas dotter Christina, nu vara i 20-årsåldern och ha bärande roller i tredje säsongen. 

I de nya avsnitten gör Oskar Laring och Julia Heveus rollerna som Uno och Christina. Den senare ska hjälpa sin mamma att göra nattklubben till en succé och något utöver det vanliga. Samtidigt börjar Christina umgås med Uno, som presenterar henne för sina polare, som politiskt står till vänster. Då fångas Christinas intresse av en snubbe som heter John, som spelas av Morten Vang Simonsen, och när hela hans gäng blir inbjudna till nattklubbsöppningen möts två världar.

Central för handlingen i säsong 3 är även Mirko Kostelic, den rollfigur som Nemanja Stojanović spelar och som presenterades i slutet av seriens andra säsongsfinal. Bekräftat är också att Rasmus Troedssons rollfigur ”Bellan” Roos kommer vara än mer bärande för berättelsen. 

Bland nykomlingarna i ensemblen för tredje säsongen märks Agnes Bolmgren Lindström, känd bland annat från ”Tårtgeneralen” och ”Lyrro  – Ut&Invandrarna” samt Guldbaggenominerade Evin Ahmad, som spelar en rollfigur som är ny i köket på Djurgårdskällaren.

Evin Ahmads rollfigur heter Carmen Bolme, medan Agnes Bolmgren Lindström spelar en person som fått namnet Lena Ingelson. 

Mattias Nordkvist, Hedda Stiernstedt, Rasmus Troedsson och Simone Coppo på en bild från ”Vår tid är nu” säsong 3. Foto: Johan Paulin/SVT
Josefine Neldén som ”Maggan” Nilsson i ”Vår tid är nu” säsong 3. Foto: Johan Paulin/SVT
Evin Ahmad är ny i ”Vår tid är nu”, och spelar en rollfigur som heter Carmen Bolme. Foto: Johan Paulin/SVT

Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind är upphovstrion bakom ”Vår tid är nu”. Harald Hamrell, Andrea Östlund och Anna Zackrisson regisserar de åtta avsnitten, efter manus av Ulf Kvensler, Malin Nevander, Pernilla Oljelund och Johan Rosenlind. 

Julen 2020 kommer den specialsäsong som började spelas in i augusti, men de avsnitten, fyra till antalet, går tillbaka i tiden och fokuserar på händelser mellan första och andra säsongen som tittarna tidigare inte har fått se. 

Alltså: tredje säsongen av ”Vår tid är nu” är den där berättelsen om syskonen Gustaf, Peter och Nina Löwander avslutas. 

”Vår tid är nu” produceras av Jarowskij i en samproduktion mellan SVT, Jarowskij, Film i Väst och Viaplay. Susann Billberg är producent för säsong 3, medan Göran Danasten är seriens projektledare på SVT. 

”Vår tid är nu” säsong 3 har premiär 28 oktober i SVT och SVT Play. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Vår tid är nu” i SVT